Eric stoel

Eric stoel

Eric Stoel Werkt namens cateraar Vitam als barista in het M-Mediagebouw in Hilversum. Eric is vanaf zijn geboorte doof en staat daarom bekend als ‘gebaarista’.Vitam werkt er samen met opdrachtgevers en partners aan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo...

Lees meer
Ivo Hones

Ivo Hones

Ivo Hones is culinair adviseur bij Brownies&downieS en runt samen met zijn vriendin de vestiging in Eindhoven.‘‘Bij ons werken medewerkers met een verstandelijke beperking zoals het downsyndroom, maar ook met bijvoorbeeld autisme. Elke medewerker heeft zo z’n...

Lees meer
Kai Kloss

Kai Kloss

Kai Kloss is chef bij Keuken met Karakter, waar mensen werken met een psychiatrische achtergrond of licht verstandelijke beperking.‘‘Wij zijn onderdeel van ggz Noord-Holland-Noord, een leerwerkbedrijf op het Landgoed Willibrordus te Heiloo. Onze keukenbrigade bestaat...

Lees meer
Quinten van den Bosch

Quinten van den Bosch

Quinten van den Bosch is chef bij d’Oude Waegh in Hoorn. Hier heeft ongeveer dertig procent van de medewerkers een arbeidsbeperking. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met een licht verstandelijke beperking, Wajongers of mensen met psychische problemen.‘‘Voor mij als chef...

Lees meer
Youri en Amber Labee

Youri en Amber Labee

Youri en Amber Labee zijn de eigenaren van restaurant Kom Aan Tafel! in Sliedrecht. ‘‘In de zomer van 2019 verhuisden we naar een groter pand en hebben we meteen ons concept aangepast. We waren altijd een eetcafé, maar zijn overgestapt op onbeperkt tapas. Dat draaide...

Lees meer
Erich Jedrzejak

Erich Jedrzejak

Erich Jedrzejak is eigenaar van Murphy’s Pub in Bussum. Hij runt de zaak samen met zijn zoon Joey.  ‘‘Na de eerste lockdown was onze opgebouwde buffer weg. In de zomer hebben we ondanks alle restricties een redelijke omzet kunnen draaien, maar toen de sluitingstijden...

Lees meer
Robert Sassen

Robert Sassen

Robert Sassen is met zijn compagnon Job Oosting eigenaar van Pommepomme, een nieuwe zaak op de Amsterdamse Wallen waar alles draait om appel. ‘‘Zes dagen, zo kort zijn we in oktober open geweest. Toen kwam de tweede lockdown. In januari 2020 hadden we het huurcontract...

Lees meer
Eetcafé de toren

Eetcafé de toren

Jeroen van den Broek, Mieke van den Broek en Jet van Gerwen zijn de eigenaren van eetcafé De Toren in Heeswijk-Dinther. ‘‘Na elke persconferentie waarin nieuwe corona maatregelen werden aangekondigd, zaten we diezelfde avond nog bij elkaar. Natuurlijk was het vaak...

Lees meer
Dennis koopmans

Dennis koopmans

Dennis Koopmans ‘‘Bij The Roast Room ademt alles ‘vlees’. We beschikken over een eigen slagerij. Onze slagers benen hier het vlees uit, draaien worsten en maken hamburgers. In de keuken beschikken we over de juiste apparatuur om het vlees perfect te bereiden. We...

Lees meer
Paul Hartering

Paul Hartering

Paul hartering ‘‘Ik laat mijn gasten graag kennismaken met minder gangbaar vlees zoals pens, niertjes of hersens. We zoeken dan wel een bereiding die het vlees wat toegankelijker maakt. Hoewel ik zelf erg houd van gepocheerde kalfshersens, is dat voor veel gasten een...

Lees meer
Albert hotzky

Albert hotzky

Albert hotzky ‘‘De naam van ons restaurant zegt het al: bij ons kom je voor goed bier en goed vlees. Ons menu bestaat voor tachtig procent uit vleesgerechten, we hebben een bierkaart met vijftig verschillende bieren en een whiskeykaart met vijftig whiskeys. Stoer en...

Lees meer
Hans van wolde

Hans van wolde

Hans van wolde ‘‘Ik ben in een fase gekomen dat ik mijn kennis wil overdragen aan de nieuwe generatie. Bij Brut172 heb ik de ruimte om dat te doen. Beluga Loves You was heel hip en heel druk, daar was weinig tijd voor verbinding. Daarom kies ik nu bewust voor een...

Lees meer
Visserij met visie

Visserij met visie

Visserij met visie De visserij is een ambacht dat vaak al generaties lang van vader op zoon wordt overgedragen. Ook in het geval van Adri Bout en zoon Dave. Met hun bedrijf Seafarm leveren zij verantwoord gekweekte tarbot en wildgevangen schelpdieren aan Sligro. Een...

Lees meer
Kanida Satarpornjittakun

Kanida Satarpornjittakun

Kanida Satarpornjittakun Kanida Satarpornjittakun is eigenaresse en chef van Thai Signature, gevestigd in Den Haag en Alphen aan den Rijn. "Ik ben opgegroeid in Thailand en kwam naar Nederland toen ik eind twintig was. Uit mijn geboorteland herinner ik me vooral de...

Lees meer
Simon van Dun

Simon van Dun

Simon van Dun Simon van Dun is chef bij restaurant Dim Dining in Antwerpen, dat in november 2019 door Gault&Millau is uitgeroepen tot beste Aziatisch restaurant van België. "Bij Dim Dining doen we alles vanuit een Japanse filosofie. Voor mij betekent dat: werken...

Lees meer
Thuy Le

Thuy Le

Thuy Le Thuy Le is samen met partner Khoa Pham Van eigenaar van Viet Street. Dit Vietnamese eethuis heeft twee eigen vestigingen in Den Haag en is daarnaast te vinden in de Foodhallen in die stad. "Ik heb tot mijn achtste in Vietnam gewoond. En ook toen we in...

Lees meer
Danny Tsang

Danny Tsang

Danny Tsang Danny Tsang is eigenaar en chef bij Restaurant O&O in Sint Willebrord. Hij runt dit oriëntaalse restaurant (met 1 Michelinster) samen met zijn vrouw Helena en kinderen Monica, Wendy en Mike. "Mijn vrouw Helena komt uit Maleisië en ik uit HongKong. Wij...

Lees meer
Junior Rijkschroeff

Junior Rijkschroeff

Junior Rijkschroeff Junior Rijkschroeff is chef en mede-eigenaar van restaurant De Basis in Enschede. De Basis serveert eerlijk, seizoensgebonden en ambachtelijk bereid eten. "Gezondheid is nooit een uitgangspunt als ik een gerecht bedenk, dat is altijd smaak. Maar...

Lees meer
Tom Hoefkens

Tom Hoefkens

Tom Hoefkens Tom Hoefkens is, samen met zijn broer Tim, eigenaar van Warehouse Antwerpen: een healthyfoodconcept binnen sportclub Het Eiland. "Vijf jaar geleden openden we onze sportclub, een jaar geleden hebben we daar de foodbar aan toegevoegd. Het idee achter beide...

Lees meer
Quinta Witzel

Quinta Witzel

Quinta Witzel Samen met haar broer Gerrit Jan is Quinta Witzel eigenaar van Poké Perfect. Ze zijn gespecialiseerd in pokébowls en hebben vestigingen in Amsterdam en Utrecht. ‘‘Onze moeder zei vroeger vaak: ‘Je lichaam is je tempel.’ Ik moest daar altijd om lachen,...

Lees meer
Pepijn Schmeink

Pepijn Schmeink

Pepijn Schmeink Pepijn Schmeink is mede-eigenaar en chef van Jack Bean in Rotterdam. Jack Bean serveert honderd procent plantaardige fastfood. ‘‘Het is prima om af en toe van een stukje vlees of vis te genieten, maar de norm voor het dagelijks menu zou plantaardig...

Lees meer
Marc Tibben

Marc Tibben

Marc Tibben Marc Tibben is eigenaar van restaurant Kartoffel, een Duits georiënteerd restaurant aan de gracht van Utrecht. "Het idee voor Kartoffel ontstond op het Oktoberfest in München, waar ik elk jaar met een groep vrienden geniet van het heerlijke eten en...

Lees meer
Iete Braeken

Iete Braeken

Iete Braeken Iete Braeken is horecamanager bij Brasserie Net even Anders, onderdeel van Thermae Son. De kaart is geïnspireerd op de Belgische keuken. "Ik ben zelf in Vlaanderen geboren, dus de focus op de Belgische keuken is voor mij heel logisch. Toch zijn er in...

Lees meer
Christof Lang

Christof Lang

Christof Lang Christof Lang is chef bij restaurant La Becasse in Aken (Duitsland). "Ik ben klassiek Frans geschoold, dat is mijn basis. Alles wat ik doe, stoelt op die basis. Maar ook op mijn jarenlange ervaring in het buitenland en mijn samenwerking met chefs als...

Lees meer
Sanne Cox

Sanne Cox

Sanne Cox Sanne Cox is directeur bij Cox & Co. Het Schnitzelparadies is een van de concepten die onder dit concern valt, met vestigingen in Roermond, Venlo en Maastricht. "Toen we een jaar of acht geleden de kans kregen om een restaurant te openen tegenover de...

Lees meer