Tri Susilah en Andy van Wessel

Tri Susilah en Andy van Wessel

Tri Susilah en Andy van Wessel zijn samen chef bij Restaurant Loro Blonyo in Helmond. Ze zijn gespecialiseerd in de authentieke Indonesische keuken.‘‘Normaal gesproken reis ik elke twee jaar terug naar mijn geboorteland Indonesië”, zegt Tri. “Om mijn familie te...

Lees meer
Vincent Colauto

Vincent Colauto

Vincent Colauto is chef bij De Vriendschap in Middelburg, dat later zal worden verbouwd tot Café Cliché Middelburg ‘‘Al sprak ik geen woord Spaans, ik twijfelde geen moment toen Sidney Schutte me vroeg of ik chef wilde worden in het luxe The Grand Velas Los Cabos...

Lees meer
Wouter Leurs

Wouter Leurs

Wouter Leurs is eigenaar en chef van restaurant De Vier Linden in het Brabantse Vierlingsbeek. ‘‘Ik was twintig toen mijn toenmalige chef vertelde dat hij een restaurant in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek ging beginnen. Ik besloot mijn koffers te pakken en met hem mee...

Lees meer
Dirk Bullens

Dirk Bullens

Dirk Bullens is chef-kok bij Doloris in Tilburg. ‘‘Op onze rooftopbar serveren wij streetfood uit alle windstreken. Het zal geen verrassing zijn dat ik normaal gesproken veel inspiratie opdoe op reis. Ik heb lang samengewerkt met een Indonesische kok, die me heeft...

Lees meer
Youri en Amber Labee

Youri en Amber Labee

Youri en Amber Labee zijn de eigenaren van restaurant Kom Aan Tafel! in Sliedrecht.‘‘In de zomer van 2019 verhuisden we naar een groter pand en hebben we meteen ons concept aangepast. We waren altijd een eetcafé, maar zijn overgestapt op onbeperkt tapas. Dat draaide...

Lees meer
Eetcafé de toren

Eetcafé de toren

Jeroen van den Broek, Mieke van den Broek en Jet van Gerwen zijn de eigenaren van eetcafé De Toren in Heeswijk-Dinther. ‘‘Na elke persconferentie waarin nieuwe corona maatregelen werden aangekondigd, zaten we diezelfde avond nog bij elkaar. Natuurlijk was het vaak...

Lees meer
Robert Sassen

Robert Sassen

Robert Sassen is met zijn compagnon Job Oosting eigenaar van Pommepomme, een nieuwe zaak op de Amsterdamse Wallen waar alles draait om appel. ‘‘Zes dagen, zo kort zijn we in oktober open geweest. Toen kwam de tweede lockdown. In januari 2020 hadden we het huurcontract...

Lees meer
Erich Jedrzejak

Erich Jedrzejak

Erich Jedrzejak is eigenaar van Murphy’s Pub in Bussum. Hij runt de zaak samen met zijn zoon Joey. ‘‘Na de eerste lockdown was onze opgebouwde buffer weg. In de zomer hebben we ondanks alle restricties een redelijke omzet kunnen draaien, maar toen de sluitingstijden...

Lees meer
Lucas Schrover en Bobby Doomernik

Lucas Schrover en Bobby Doomernik

Lucas Schrover was tot voor kort de chef van Bobby Doomernik, nu zijn ze compagnons in hun eigen bedrijf Boluca. ‘‘Samen werkten we al in de keuken van Taste Bij Dirk, maar dat restaurant ging in maart 2020 failliet vanwege de coronacrisis”, aldus Bobby. “Ik had...

Lees meer
Michah van Dijk en Dennis van Veenendaal

Michah van Dijk en Dennis van Veenendaal

Michah van Dijk kwam binnen als afwasser bij Restaurant De Boterlap van Chef Dennis van Veenendaal. Michah groeide door naar de keuken, zit in het vierde jaar van het vmbo en begint volgend jaar aan de BBL-opleiding voor Kok (niveau 2). ‘‘Ik heb altijd al kok willen...

Lees meer
Joey Roozeboom en Matthijs Mulder

Joey Roozeboom en Matthijs Mulder

Joey Roozeboom  werkt sinds vorig jaar zomer in de keuken van Matthijs Mulder, chef de cuisine bij Landhuishotel en Restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. Joey volgt de opleiding voor Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3). ‘‘Omdat De Bloemenbeek een Michelinster heeft en...

Lees meer
Joep Gommans en Edwin Soumang

Joep Gommans en Edwin Soumang

Joep Gommans is een van de leerlingen die momenteel werken in de keuken van Edwin Soumang, eigenaar en chef bij Restaurant ONE in Roermond. Joep zit in het derde jaar van de BBL-opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3). ‘‘Dat ik bij een sterrenrestaurant heb...

Lees meer
Eric stoel

Eric stoel

Eric Stoel Werkt namens cateraar Vitam als barista in het M-Mediagebouw in Hilversum. Eric is vanaf zijn geboorte doof en staat daarom bekend als ‘gebaarista’.Vitam werkt er samen met opdrachtgevers en partners aan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo...

Lees meer
Ivo Hones

Ivo Hones

Ivo Hones is culinair adviseur bij Brownies&downieS en runt samen met zijn vriendin de vestiging in Eindhoven.‘‘Bij ons werken medewerkers met een verstandelijke beperking zoals het downsyndroom, maar ook met bijvoorbeeld autisme. Elke medewerker heeft zo z’n...

Lees meer
Kai Kloss

Kai Kloss

Kai Kloss is chef bij Keuken met Karakter, waar mensen werken met een psychiatrische achtergrond of licht verstandelijke beperking.‘‘Wij zijn onderdeel van ggz Noord-Holland-Noord, een leerwerkbedrijf op het Landgoed Willibrordus te Heiloo. Onze keukenbrigade bestaat...

Lees meer
Quinten van den Bosch

Quinten van den Bosch

Quinten van den Bosch is chef bij d’Oude Waegh in Hoorn. Hier heeft ongeveer dertig procent van de medewerkers een arbeidsbeperking. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met een licht verstandelijke beperking, Wajongers of mensen met psychische problemen.‘‘Voor mij als chef...

Lees meer
Dennis koopmans

Dennis koopmans

Dennis Koopmans ‘‘Bij The Roast Room ademt alles ‘vlees’. We beschikken over een eigen slagerij. Onze slagers benen hier het vlees uit, draaien worsten en maken hamburgers. In de keuken beschikken we over de juiste apparatuur om het vlees perfect te bereiden. We...

Lees meer
Paul Hartering

Paul Hartering

Paul hartering ‘‘Ik laat mijn gasten graag kennismaken met minder gangbaar vlees zoals pens, niertjes of hersens. We zoeken dan wel een bereiding die het vlees wat toegankelijker maakt. Hoewel ik zelf erg houd van gepocheerde kalfshersens, is dat voor veel gasten een...

Lees meer
Albert hotzky

Albert hotzky

Albert hotzky ‘‘De naam van ons restaurant zegt het al: bij ons kom je voor goed bier en goed vlees. Ons menu bestaat voor tachtig procent uit vleesgerechten, we hebben een bierkaart met vijftig verschillende bieren en een whiskeykaart met vijftig whiskeys. Stoer en...

Lees meer
Hans van wolde

Hans van wolde

Hans van wolde ‘‘Ik ben in een fase gekomen dat ik mijn kennis wil overdragen aan de nieuwe generatie. Bij Brut172 heb ik de ruimte om dat te doen. Beluga Loves You was heel hip en heel druk, daar was weinig tijd voor verbinding. Daarom kies ik nu bewust voor een...

Lees meer
Visserij met visie

Visserij met visie

Visserij met visie De visserij is een ambacht dat vaak al generaties lang van vader op zoon wordt overgedragen. Ook in het geval van Adri Bout en zoon Dave. Met hun bedrijf Seafarm leveren zij verantwoord gekweekte tarbot en wildgevangen schelpdieren aan Sligro. Een...

Lees meer
Kanida Satarpornjittakun

Kanida Satarpornjittakun

Kanida Satarpornjittakunis eigenaresse en chef van Thai Signature, gevestigd in Den Haag en Alphen aan den Rijn. "Ik ben opgegroeid in Thailand en kwam naar Nederland toen ik eind twintig was. Uit mijn geboorteland herinner ik me vooral de geuren. In de Thaise keuken...

Lees meer
Simon van Dun

Simon van Dun

Simon van Dunis chef bij restaurant Dim Dining in Antwerpen, dat in november 2019 door Gault&Millau is uitgeroepen tot beste Aziatisch restaurant van België. "Bij Dim Dining doen we alles vanuit een Japanse filosofie. Voor mij betekent dat: werken met topproducten...

Lees meer
Thuy Le

Thuy Le

Thuy Le Thuy Le is samen met partner Khoa Pham Van eigenaar van Viet Street. Dit Vietnamese eethuis heeft twee eigen vestigingen in Den Haag en is daarnaast te vinden in de Foodhallen in die stad. "Ik heb tot mijn achtste in Vietnam gewoond. En ook toen we in...

Lees meer
Danny Tsang

Danny Tsang

Danny Tsangis eigenaar en chef bij Restaurant O&O in Sint Willebrord. Hij runt dit oriëntaalse restaurant (met 1 Michelinster) samen met zijn vrouw Helena en kinderen Monica, Wendy en Mike. "Mijn vrouw Helena komt uit Maleisië en ik uit HongKong. Wij zijn in 1982...

Lees meer