Marc Tibben

Marc Tibben

Marc Tibben Marc Tibben is eigenaar van restaurant Kartoffel, een Duits georiënteerd restaurant aan de gracht van Utrecht. "Het idee voor Kartoffel ontstond op het Oktoberfest in München, waar ik elk jaar met een groep vrienden geniet van het heerlijke eten en...

Lees meer
Iete Braeken

Iete Braeken

Iete Braeken Iete Braeken is horecamanager bij Brasserie Net even Anders, onderdeel van Thermae Son. De kaart is geïnspireerd op de Belgische keuken. "Ik ben zelf in Vlaanderen geboren, dus de focus op de Belgische keuken is voor mij heel logisch. Toch zijn er in...

Lees meer
Christof Lang

Christof Lang

Christof Lang Christof Lang is chef bij restaurant La Becasse in Aken (Duitsland). "Ik ben klassiek Frans geschoold, dat is mijn basis. Alles wat ik doe, stoelt op die basis. Maar ook op mijn jarenlange ervaring in het buitenland en mijn samenwerking met chefs als...

Lees meer
Sanne Cox

Sanne Cox

Sanne Cox Sanne Cox is directeur bij Cox & Co. Het Schnitzelparadies is een van de concepten die onder dit concern valt, met vestigingen in Roermond, Venlo en Maastricht. "Toen we een jaar of acht geleden de kans kregen om een restaurant te openen tegenover de...

Lees meer
Arvid Burgers

Arvid Burgers

Arvid Burgers Arvid Burgers is souschef bij Herberg Jan in Heiloo. Hij heeft een dochter van 5, Fajah Jazz. ‘‘Overdag komen er veel jonge gezinnen in ons restaurant. We zorgen dat kinderen zich echt welkom voelen. We hebben een speciale kinderkaart met een...

Lees meer
Sebastiaan Dekker

Sebastiaan Dekker

Sebastiaan Dekker Sebastiaan Dekker is mede-eigenaar en chef bij Brasserie De Zeezot in Westkapelle. Hij heeft twee dochters: Ive (3) en Fem (10 maanden). ‘‘Mijn vrouw Linda is gastvrouw van De Zeezot, dus samen houden we zowel de zaak als het gezin...

Lees meer
Miranda Maas

Miranda Maas

Miranda Maas Miranda Maas is chef bij restaurant Het Hooihuis in Roosendaal. Haar zoontje Jagger is 7 jaar. ‘‘Vooral bij mooi weer is het hier een paradijs voor kinderen. We hebben een grote tuin met een boomhut waar ze heerlijk kunnen spelen. Ook culinair...

Lees meer
Sabrina laagwater

Sabrina laagwater

Sabrina Laagwater Sabrina Laagwater is chef en mede-eigenaar van De Eetalage in Lelystad. Met haar partner, zowel zakelijk als privé, heeft ze drie kinderen: Zoë (13), Kymo (11) en Lizzy (8). ‘‘Vroeger dacht ik altijd: als ik ooit een eigen horecazaak...

Lees meer
Xander Hasaart

Xander Hasaart

Xander Hasaart Xander Hasaart Xander Hasaart is eigenaar van Par Hasard. Deze op het Belgische frietkot gebaseerde zaak heeft vijf vestigingen, de zesde is in ontwikkeling. ‘‘Weinig handelingen, hoge kwaliteit, alles vers. Dat zijn de uitgangspunten in al...

Lees meer
Patrick Kooijman

Patrick Kooijman

Patrick Kooijman Patrick Kooijman Patrick Kooijman is vestigingsmanager bij Frites Atelier Gent. Deze vijfde vestiging van de keten van Sergio Herman werd afgelopen najaar geopend. ‘‘Van het snijden, wassen en transport tot het bakken en serveren van de...

Lees meer
Ingeborg Poel

Ingeborg Poel

Ingeborg Poel Ingeborg Poel Ingeborg Poel is, met haar man Marco, eigenaar van het Swolsch Friethuys in Zwolle. In 2017 stonden zij op 1 in de Nationale Friettest van het Algemeen Dagblad. ‘‘Sinds we op 1 stonden in de Nationale Friettest van het AD...

Lees meer
Martin Zwerts

Martin Zwerts

Martin Zwerts Martin Zwerts Martin Zwerts is eigenaar van Friture Martin Zwerts in Eindhoven. Zijn friet is in de wijde omgeving van Eindhoven bekend – en nu zelfs ook in Singapore. ‘‘Het begint allemaal met goede aardappelen. We krijgen ze geschild...

Lees meer
Sven Schultz

Sven Schultz

‘Mensen willen niet van een standaard wit bordje eten, maar verrast worden door de presentatie’ ‘‘TOF is een pop-uprestaurant waarbij bij elke gang een nieuwe tafel naar binnen wordt gerold, onder begeleiding van licht, geluid, beeld en special effects....

Lees meer
Robert Danse

Robert Danse

‘Je kunt met kerst best wat gezonder eten, zonder dat dat ten koste gaat van smaak of sfeer’ ‘‘Met kerst mag alles net wat spectaculairder en spannender. Waar mogelijk proberen we aan te sluiten bij smaakherinneringen. Daar spelen we in deze periode...

Lees meer
Guus Föllings

Guus Föllings

‘Steeds meer organisaties zien in dat een iets hoger prijskaartje zich uiteindelijk wel uitbetaalt’ ‘‘Wij bieden een totaalconcept voor events, van locatie tot aankleding, entertainment en natuurlijk ook food. Als er een aanvraag binnenkomt, kijken we daar...

Lees meer
Henry van der Veer

Henry van der Veer

‘Hoe groot het gezelschap ook is, wij maken elk gerecht met aandacht’ ‘‘Voor een cateraar voor bedrijfsevenementen en bruiloften is de feest­dagen­periode niet per se de drukste tijd van het jaar. Natuurlijk staan er de nodige kerstborrels en...

Lees meer
Appèl

Appèl

VERLEIDEN TOT BETERE KEUZES Een goed bedrijfsrestaurant is belangrijk voor de tevredenheid van medewerkers, zo weten ze bij bedrijfscateraar Appèl. “Er is steeds meer bewustzijn over de rol van voeding op gezondheid”, vertelt Cecile Theunissen, manager mvo...

Lees meer
De Fabique

De Fabique

VOLLEDIG PLASTICVRIJ Voor De Fabrique in Utrecht begint duurzaamheid al bij het pand. In 1996 kocht ondernemer Jan van Eck een oude mengvoederfabriek en restaureerde deze met gebruikte materialen tot een stoere evenementenlocatie met stoere, industriële uitstraling....

Lees meer
De Beekse Bergen

De Beekse Bergen

      MEER DAN EEN LEUK DAGJE UIT Bij de Beekse Bergen zit duurzaam ondernemen letterlijk in de natuur. General manager Niels de Wildt: “In Beekse Bergen laten we onze gasten ervaren hoe mooi de natuur is. Het is niet meer dan...

Lees meer
Famous Flavours

Famous Flavours

NO WASTE MENU In de horeca is nog veel te winnen als het gaat om duurzaamheid, vinden patroncuisinier Tobias Overgoor en chef Jasper Gronert van Famous Flavours. Tobias: “Gasten vinden het heel normaal dat ze tonijn geserveerd krijgen. Dus staat bij menig...

Lees meer
Joost de Bruijn

Joost de Bruijn

  Joost de Bruijn Joost de Bruijn (47) is chef bij Restaurant HappyHappyJoyJoy in Amsterdam, dat op het menu een bonte verzameling van kleuren en smaken heeft, kenmerkend voor de Aziatische cultuur. 'Als je miso met je ogen dicht proeft, weet je meteen: dit is...

Lees meer
Raymond van Welzenis

Raymond van Welzenis

Raymond van Welzenis Raymond van Welzenis (30) is chef bij Restaurant Joya, een verfijnd en toch informeel restaurant in hartje Amsterdam. 'ik vind dat miso wel wat meer waardering verdient' ‘‘Net als koffie en blauwe kaas, is miso een product dat je moet leren...

Lees meer
Rik van Diest

Rik van Diest

Rik van Diest Rik van Diest (27) is chef bij Restaurant TonTon Club in Amsterdam, dat vooruitstrevende Japanse gerechten combineert met Amerikaanse klassiekers. 'de smaak van miso is met niets te vergelijken en heeft van alles wat: zoet, zout, bitter’ ‘‘Ik ben...

Lees meer
Arjan Siemerink

Arjan Siemerink

Arjan Siemerink Arjan Siemerink (38) is culinair chef bij Yama food, producent en importeur van Aziatische producten als (soja)sauzen, dressings en specerijen. Ze leveren ook twee soorten miso aan Sligro: miso yuzu en miso sesame ginger. 'miso zou een...

Lees meer
Michael Wolf

Michael Wolf

Michael Wolf Michael Wolf heeft op zijn 33e al twee eigen zaken: Wolf Atelier en Prinz Wolf, beide in Amsterdam. ‘Ik droom alweer van zaak nummer drie’ ‘‘We wilden in Wolf Atelier een nieuw lunchconcept introduceren dat afweek van de gebruikelijke soep en...

Lees meer