Verrassend veelzijdig feta

Verrassend veelzijdig feta

Verrassend veelzijdig Feta Hij is wereldwijd geliefd, een van de oudste kazen uit Griekenland en nog altijd ongekend populair: feta! Een toegankelijke, betaalbare en verrassend veelzijdige kaas, die ook niet-Griekse gerechten een enorme boost kan geven. Wat maakt feta...

Lees meer
Mooi spul

Mooi spul

Michiel van der Eerde is de man én chef achter het reizende culi-circus BAUT en de restaurants C en ZUID in Amsterdam. Sinds januari is hier de spin-off Bar Baut bijgekomen. Hier laat Michiel zijn visie op een goede bar zien, met op de kaart het beste van zeven jaar...

Lees meer
Sligro Inside

Sligro Inside

Meer koffiebeleving, meer marge Ga voor luxe koekvarianten Koffie maakte de laatste jaren een flinke ontwikkeling door, van eenvoudige, ‘ouderwetse’ koffie tot tal van heerlijke koffiespecialiteiten, gemaakt door vakkundige barista’s. Ook het eenvoudige ‘koekje...

Lees meer
In gear

In gear

In gearBij houtskoolgrillen denk je al snel aan stoere gerechten, aan robuust en basic. Maar met inspiratie uit Japan ontdek je een volledig nieuwe dimensie. Grillen is er verheven tot kunst, met eindeloze verfijning en perfectie tot in de kleinste details.De andere...

Lees meer
Mijn passie

Mijn passie

Natuurlijk(e) quinoa uit Nederland Bij Quinoa denk je misschien in eerste instantie aan het Andesgebied in Zuid-Amerika. Maar er is ook Nederlandse quinoa! Chris Koolen uit Bergeijk is een van de tientallen telers die vanaf het eerste moment bij deze bijzondere teelt...

Lees meer
Mooi spul

Mooi spul

Menno Post (43) is sinds 2018 eigenaar van restaurant Olivijn in Haarlem. Vanaf 2019 heeft Olivijn een Michelinster. Menno staat voor eerlijkheid en laat dat doorklinken in zijn manier van werken. Ieder ingrediënt krijgt de aandacht die het verdient en hiervoor houdt...

Lees meer
Sligro Inside

Sligro Inside

Single use plastics-wetgeving per 3 juli Duurzame disposablesBezorgen en afhalen zijn de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit. Dit houdt automatisch in dat er steeds meer verpakkingsmateriaal nodig is. Om het milieu meer te ontlasten komt de Europese Unie...

Lees meer
Lamsvlees

Lamsvlees

  Luid de lente in met lamsvlees Veel soorten groente, vis en wild zijn maar een bepaald deel van het jaar in het seizoen. Op dat moment zijn de producten vers verkrijgbaar en simpelweg het allerlekkerst. Bij vlees is er meestal geen sprake van seizoenen, behalve als...

Lees meer
Ontbijt van TLANT

Ontbijt van TLANT

Ontbijt van TLANT Wat als je affiniteit hebt met de hotellerie, de dag altijd gezond en vol enthousiasme begint en een grote waarde hecht aan duurzaamheid? Millennial Glenn Middelhof zette met TLANT een range ontbijtproducten in de markt, waarin al zijn passies...

Lees meer
In gear refresh

In gear refresh

In gearRefresh je keukenroutine dit jaar met slimmere bewaarsystemen, zoals de Airtender. Ze helpen je op weg naar zero waste en naar voordeligere inkoop én besparen je tijd in de mise-en-place. De leukste systemen bieden ook nog eens volop creatieve mogelijkheden...

Lees meer
Personeel zonder risico’s

Personeel zonder risico’s

One people services Personeel zonder risico's Stel, je hebt als horecaondernemer behoefte aan extra personeel, het liefst op flexibele basis. Tegelijkertijd wil je natuurlijk wel dat voor je medewerkers alles goed geregeld is, zonder daarbij zelf onnodig risico te...

Lees meer
In gear Groen licht

In gear Groen licht

In gearDe groene inspiratie komt vanzelf opborrelen wanneer je werkt met deze vlijmscherpe keukentools voor groente. Schaaf of slijp perfect gelijkmatige plakken, julienne of linten en creëer steeds weer nieuwe texturen en groentebereidingen.Dé kokslievelingen:...

Lees meer
Pionier van zeegroenten

Pionier van zeegroenten

Pionier van zeegroenten Als kleine jongen banjerde Hans Elenbaas, samen met zijn broer Dirk, al door de Zeeuwse slikken en schorren om zeekraal en lamsoor te snijden. Ruim 25 jaar geleden maakten zij van hun hobby hun beroep, met als resultaat een bijzonder bedrijf in...

Lees meer
Zuid-Franse Wijnen

Zuid-Franse Wijnen

Kwaliteit & diversiteit Zuid-Franse Wijnen Frankrijk is wereldwijd voor velen het bekendste wijnland. Op zoek naar kwaliteit en diversiteit, in combinatie met een duurzame vorm van wijnbouw, reizen we daarom af naar Zuid-Frankrijk. Want hier vind je geweldige...

Lees meer
Personeel zonder risico’s

Personeel zonder risico’s

One people services Personeel zonder risico's Stel, je hebt als horecaondernemer behoefte aan extra personeel, het liefst op flexibele basis. Tegelijkertijd wil je natuurlijk wel dat voor je medewerkers alles goed geregeld is, zonder daarbij zelf onnodig risico te...

Lees meer
Een vriendelijk ei

Een vriendelijk ei

Een vriendelijk ei De passie van Pieter Smits? Met dieren werken, om daar het beste uit halen. Op een diervriendelijke én milieuvriendelijke manier. Het resultaat is ‘Eike’, een smaakvol ei met een mooie, donkere dooier. Opgegroeid tussen het pluimvee, kocht ik op...

Lees meer
Trend streekbieren

Trend streekbieren

Trend: streekbierenSpeciaalbieren zitten nog altijd in de lift. Op de kaart zijn ze tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. En met een selectie van streekbieren maak je die kaart nóg specialer. Gijs Hartman, bierspecialist van Sligro (rechts op de foto), en Jan...

Lees meer
Teer en delicaat uit eigen zee

Teer en delicaat uit eigen zee

Edwin Kats is patron-cuisinier bij restaurant Noble en Noble Kitchen in Den Bosch. Op zijn vijfentwintigste behaalde bij de titel SHV-Meesterkok, als jongste chef ooit. In de jaren erna werkte hij bij verschillende sterrenrestaurants. In 2013 opende hij zijn eigen...

Lees meer
In gear bewust

In gear bewust

In gearVlees en vis van dichtbij, lokaal gekweekte groente en zelfs wijn van Nederlandse bodem… dus waarom geen schitterend Dutch design op de gedekte tafel? Uit de Nederlandse glasstad Leerdam komt al eeuwenlang kwaliteitsglaswerk van toonaangevende ontwerpers....

Lees meer
In gear vlees

In gear vlees

In gearZet je vlees met een goed verhaal op de kaart? Met de juiste hardware haal je er het maximale aan smaak uit. ‘Oven en stoven’ blijven technieken die de meest intense smaken opleveren. Absolute must-haves daarbij zijn robuuste gietijzeren pannen en een goede...

Lees meer
De meiraap verdient aandacht

De meiraap verdient aandacht

Bittere noodzaak De meiraap verdient aandachtDe smaak 'bitter' verdient meer waardering. Voor zoet is altijd veel aandacht, té veel als je het mij vraagt, zout is meer een randvoorwaarde geworden dan een smaak en zuur blijft populair, omdat die smaak ervoor zorgt dat...

Lees meer
Exclusief is magaZiNe

Exclusief is magaZiNe

Exclusief is magaZiNeKlanten inspireren en helpen het beste uit hun business halen. Dat is wat Sligro in 2016 helder voor ogen had bij de oprichting van ZiN Inspiratielab in Veghel. Deze bruisende locatie vormde destijds voornamelijk de basis voor een breed scala aan...

Lees meer
Natuurlijk wild

Natuurlijk wild

Natuurlijk wild​Wild op de kaart is op zich geen nieuw fenomeen. Maar omdat de gast steeds vaker vraagt naar duurzaam kwaliteitsvlees, kwaliteitsgevogelte en seizoensproducten, is dít het moment om wild in de spotlights te zetten. Want met dit puur natuurlijke...

Lees meer
Verantwoorde foie

Verantwoorde foie

Verantwoorde foie​Decennialang werkte Guido Eijgelshoven bij een gerenommeerde horecaslagerij in Valkenburg, tegenwoordig is hij de verbindende factor tussen de horeca en Foie Royale, een verantwoord en dier­vriendelijk alternatief voor de traditionele foie gras.Voor...

Lees meer
Schepen van over de hele wereld

Schepen van over de hele wereld

Sail Amsterdam Schepen van over de hele wereld Om de vijf jaar vindt in augustus SAIL in Amsterdam plaats. Tijdens de jubileum‑editie dit jaar komen er ruim zeshonderd schepen van over de hele wereld naar de Amsterdamse haven, waaronder vijftig indrukwekkende Tall...

Lees meer
In gear ocean power

In gear ocean power

In gear Dompel je gasten onder in ‘ocean power’ met een schitterend buffet van fruits de mer. Vers uit zee en onweerstaanbaar gepresenteerd. Van glanzende oesters tot helderrode kreeft en van publiekslieveling gamba’s tot verrassende schelpdieren als palourdes. De...

Lees meer
No & low cocktails

No & low cocktails

Trends op de kaart No & low cocktails In april zijn de terrassen nog leeg, maar hopelijk kunnen we binnenkort weer genieten van een heerlijke cocktail op het terras in de zomerzon. En deze drankjes worden, net als alcoholvrije dranken, alsmaar populairder. Maar...

Lees meer
Mijn passie vis met een verhaal

Mijn passie vis met een verhaal

Vis met een verhaal Duurzaam en lokaal eten is Huibert de Leede van Wild-Catch met de paplepel ingegoten. Ondernemen zit in zijn bloed. Het resultaat? Verantwoorde kant-en-klaarvisproducten die zijn ontstaan uit passie en in het teken van respect voor onze planeet....

Lees meer
Hoe een klein visje zorgt voor beleving

Hoe een klein visje zorgt voor beleving

Hoe een klein visje zorgt voor beleving Joost Abbink (36) is chef-kok bij visrestaurant Pesca in Amsterdam. Pesca opende in 2016 de deuren en is sindsdien sterk gegroeid. Dit jaar wordt er minimaal één nieuwe vestiging geopend. Daarnaast heeft Pesca internationale...

Lees meer
Tijdwinst door samenwerking

Tijdwinst door samenwerking

Heineken & Sligro Tijdwinst door samenwerking Efficiënt samenwerken levert op diverse manieren voordeel op. Reden voor Heineken en Sligro om de handen ineen te slaan. Een operatie die achter de schermen al in december 2017 van start ging, met als grootste voordeel...

Lees meer
Mijn passie

Mijn passie

Tijd als 5e ingrediënt Het resultaat van een Rotterdamse bakker die met drie ‘partners in crime’ zijn gevoel achterna gaat: Tomasu, een oer-Hollandse sojasaus van wereldklasse en een ontdekkingsreis naar kennis en smaak. Thomas Uljee vertelt zijn verhaal....

Lees meer
Hartig & veeldzijdig: kombu

Hartig & veeldzijdig: kombu

Hartig & veelzijdig: kombu "Het zal een jaar of dertig geleden zijn dat ik voor het eerst kombu proefde, een bruine zeewiersoort die veel gebruikt wordt in de Japanse keuken. Dat was in een dashi van Akira Oshima, destijds chef van het Yamazato...

Lees meer
In gear

In gear

In gear Vraag tien koks naar hun favoriete keukentool en negen noemen hun mes. Het koksmes is als het ware een verlengstuk van je arm, dus zorg dat je iets goeds in handen hebt. In de nieuwe rubriek In Gear: onmisbare messen, ook in de niet-Aziatische...

Lees meer
Sake is hot!

Sake is hot!

Sake is hot! Maar ook cool te drinken ‘Verrassend’ is nog zacht uitgedrukt: verdiep je in kwaliteitssake en er gaat een hele wereld voor je open. Aroma’s van bloemen, specerijen, sappig fruit of noten stuiven uit je glas. En het wordt nog mooier, want...

Lees meer
Charme uit challans eend

Charme uit challans eend

Charme uit challans eend Met het gebruik van Challans eend in de Aziatische keuken combineer je het beste uit twee werelden: kwaliteitsgevogelte als basisingrediënt en een Aziatische uitstraling en smaakbeleving. Maar wat maakt de Challans eend nu...

Lees meer
Broedplaats voor nieuw talent

Broedplaats voor nieuw talent

Broedplaats voor nieuw talent Als horecaondernemer met personeel is er altijd de uitdaging goede krachten te vinden. De laatste jaren kampt de horeca daarbij ­bovendien met een flink personeelstekort. Voor SVH-Meesterkok Ron Blaauw een van de redenen om...

Lees meer
Roger van Damme

Roger van Damme

12 vragen aan Roger van Damme Het aantal desserts op de menukaart van Het Gebaar in Antwerpen is ongeveer gelijk aan het aantal voor- en hoofdgerechten bij elkaar. De zoete creaties van patissier en sterrenchef Roger van Damme zijn dan ook stuk voor stuk...

Lees meer
Revival van de riesling

Revival van de riesling

Revival van de riesling Ooit werden rieslingwijnen in één adem genoemd met de beste bordeauxwijnen. Tot Duitse wijn het etiket kreeg opgeplakt van goedkope bulkwijn en de riesling daarin meesleurde. De populariteit daalde, hoewel er nog altijd mooie en...

Lees meer
What’s cooking Belgie

What’s cooking Belgie

What's cooking België Wil je weten what’s cooking bij onze directe zuiderburen, dan moet je in Antwerpen en Gent zijn. Internationale havensteden hebben immers vanwege de aanvoer van mensen en producten van over de hele aardbol, altijd een wijde blik op de...

Lees meer
What’s cooking Duitsland

What’s cooking Duitsland

What's cooking Duitsland Berlijn etaleert zichzelf graag als de vegan hoofdstad van de wereld. En inderdaad kun je in weinig andere steden net zo heerlijk vegan eten als in deze stad aan de rivier de Spree. Een ander hot item in de Duitse hoofdstad is 'het...

Lees meer
Kriek is uniek

Kriek is uniek

Kriek is uniek - Mort Subite Speciaalbieren zijn hot, net als streekproducten. Combineer je die twee, dan krijg je een dubbel zo mooi product: streekbier! Kriek lambic is hiervan een geweldig voorbeeld. Want hoewel dit bier wereldwijd wordt gedronken, is...

Lees meer
Eet je mooi

Eet je mooi

Eten als innerlijke cosmetica Het is een millennia-oude volkswijsheid dat schoonheid van­binnen zit. Letterlijk. Wie goed eet, voelt zich beter en ziet er daardoor ook beter uit. Dit buikgevoel krijgt steeds meer de wind in de rug van de moderne...

Lees meer
Natuurvlees

Natuurvlees

Rundvlees uit de natuur Mooi vlees is smaakvol, duurzaam, diervriendelijk gefokt, van goede kwaliteit en heeft een goed verhaal. Het nieuwe Natuurvlees-concept van Slagerijen Kaldenberg is zo'n mooi initiatief: de runderen krijgen volop de ruimte in...

Lees meer
Groentjes

Groentjes

Groentjes - de allerjongste bladgroenten Jonge bladgroenten bieden volop mogelijkheden en voordelen. Ze zijn mals en gebruiksklaar, je kunt spelen met de verschillende smaken en ze zijn breed inzetbaar. Adrie van den Einden van Green Specialties vertelt...

Lees meer
Jong talent aan tafel

Jong talent aan tafel

Jong talent aan tafel - Nabil Touires De jonge garde doet het goed binnen de gastronomie. Vakmanschap is nu eenmaal niet leeftijdgebonden en de liefde voor het vak zegt meer dan leeftijd. Jong talent Nabil Touires (1980), sommelier bij fine dining...

Lees meer
Verrassend anders

Verrassend anders

Nieuwe distillaten Distilleren is zo oud als de weg naar Rome. Een paar honderd jaar geleden werd het proces al geperfectioneerd. Maar ondanks die lange historie worden er nog altijd nieuwe, unieke distillaten gelanceerd. We noemen ze ‘jonge’ distillaten...

Lees meer
Het voordeel van makreel

Het voordeel van makreel

Het voordeel van makreel Makreel is een populaire en lekker vette vissoort. Met name de gerookte variant staat bij veel mensen thuis regelmatig op het menu. Binnen de horeca valt er echter nog veel terrein te winnen. Zeker met de nog onbekendere verse...

Lees meer
Vet meer smaak

Vet meer smaak

Vet meer smaak Verse kruiden, specerijen en marinades, het zijn allemaal geweldige smaakmakers voor een mooi stuk vlees. Maar ga je voor de lekkere pure smaak van vlees, ga dan voor vlees met vet. Want vet maakt de smaak van vlees intenser en dus nog...

Lees meer
Wijn

Wijn

Vette wereldspeler op vijf continenten Als een wijn omschreven wordt met het woord ‘vet’, dan is het zo goed als zeker een Chardonnay. Deze druif vind je in alle wijngebieden van de wereld. Hij smaakt overal anders en toch herken je ‘m als een Chardonnay....

Lees meer
Chocolade zwarte goud

Chocolade zwarte goud

Als er één ingrediënt is waar je iedereen blij mee maakt, is het wel chocolade. Fijn dus, dat je er in de keuken zoveel kanten mee op kunt! Chocolade met oesters, met kaas, met rode wijn – het lijkt wel alsof je chocolade overal mee kunt combineren. Dat...

Lees meer