Steak tartaar

Aloo Tikki

voor 4-6 personen

1 kilo vastkokende aardappelen
6 el zonnebloemolie
4 bosuitjes, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
10 g verse gember, fijngehakt
1 rawit, fijngehakt
1 tl garam masala
1 tl komijnpoeder
2 el broodkruim
6 takjes munt, de blaadjes fijngehakt
6 takjes koriander, de blaadjes fijngehakt
100 g doperwten (diepvries)
yoghurtkorianderdip

1. Kook de aardappelen in 25 minuten in de schil gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Pel de schil eraf en laat verder afkoelen.
2. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de bosui, knoflook, gember, groene peper, garam masala en komijn 2 minuten. Voeg zout naar smaak toe. Rasp de aardappel grof en meng het uimengsel erdoor. Voeg broodkruim, munt en koriander toe en meng alles door elkaar tot een deeg. Maak er 12-16 gelijke porties van en vorm die tot een koekje. Verhit de rest van de olie en bak hierin de aardappelkoekjes 6 minuten. Keer halverwege. Serveer met een yoghurtkorianderdip.

Yoghurtkorianderdip
Meng 1 deel korianderchutney (van 1 bosje koriander, een flinke snuf zout, 1 tomaat, 1 bosui, 1 teentje knoflook en 1 el azijn) met 2 delen yoghurt. Breng op smaak met zout.