Ansjovis met truffel

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

12 ansjovisfilets
100 ml volle melk
1 plakje zuurdesembrood, dungesneden
2 el pijnboompitten
1 el olijfolie
80 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd
1 el truffelsaus
2 el olijfolie
1 el notenazijn
paar takjes kervel

1. Neem de ansjovisfilets voorzichtig uit het blik (bewaar de olie) en leg ze 15 minuten in de melk om wat zout te verliezen.
2. Bestrijk het brood met wat van de ansjovisolie. Rooster het brood in circa 3 minuten goudbruin in een oven van 180ºC. Rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin, schud ze af en toe om.
3. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur in 4 minuten beetgaar. Houd apart. Meng de truffelpuree met de Ligurische olijfolie en de notenazijn.
4. Laat de ansjovisfilets uitlekken op keukenpapier. Breek het brood in kleine stukjes.
5. Leg op ieder bord 3 ansjovisfilets. Verdeel de paddenstoelen erover, dresseer met truffelsaus en garneer met stukjes brood en de kervel.

Kcal per persoon: 235