Anticucho van runderhart

Anticucho van runderhart

20 stuks

1 runderhart (diepvries), ontdooid
6 teentjes knoflook, gepureerd
3 el ajvar
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl chilivlokken
1 el appelazijn
2 limoenen
1 rode ui, in dunne ringen
1 el olijfolie
1 verse maiskolf, de korrels los gesneden
1 rode paprika, in brunoise
10 takjes koriander, fijngehakt

Extra: 20 stalen barbecuepennen

1. Spoel het hart schoon onder koud water en verwijder eventuele bloedresten. Snijd het hart in plakken en verwijder alle vliesjes en vet zodat je alleen schoon vlees overhoudt. Snijd het vlees vervolgens schuin in onregelmatige blokjes.
2. Meng de knoflook met de ajvar, komijn, chilivlokken en azijn. Voeg 1 theelepel zout toe en schep het vlees hierdoor. Laat alles 1 uur afgedekt in de koeling marineren.
3. Pers intussen 1 limoen uit en meng het sap met de rode ui en wat zout. Laat een half uurtje staan zodat de ui zacht wordt.
4. Verhit de olie en bak hierin de mais op hoog vuur 5 minuten. Voeg de paprika toe en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout en meng de koriander en rode ui (met sap) erdoor.
5. Rijg het vlees aan stalen spiesen. Rooster ze op een barbecue (of een zeer hete grillpan) op hoge temperatuur in 2 minuten per kant bruin met een rosé binnenkant. Serveer met het maismengsel.