Steak tartaar

Artisjokken panna cotta

voor 8 personen

500 ml slagroom
150 g suiker
1 steranijs
1 snuf kaneelpoeder
sap van 1 citroen
schil van 1 partje citroen, alleen het geel
1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd en het merg eruit geschraapt
4 artisjokbodems, schoongemaakt
4 gelatineblaadjes
2 tl bloem
250 ml melk
2 tl anijspoeder
1 tl poedersuiker
handje bramen

Extra: (siliconen) puddingvormpjes of ramequins

1. Breng in een pan rustig de slagroom aan de kook met de suiker, steranijs, kaneel, citroenschil, vanillestokje en -merg. Laat op lage stand circa 15 minuten trekken. Kook intussen de artisjok in water met zout en het citroensap in 6 minuten gaar. Giet de artisjok af.

2. Week de gelatine in koud water. Roer de bloem met een paar eetlepels melk tot een glad mengsel, voeg er dan 100 ml melk aan toe en verwarm op lage stand. Knijp de gelatine uit en los op in het melkmengsel. Haal van de warmtebron.

3. Zeef het roommengsel boven de melk en roer alles door elkaar. Meng de artisjok erdoor en pureer alles glad in een blender. Passeer door een zeef. Verdeel het over de omgespoelde vormpjes en laat circa 2 uur opstijven in de koeling.

4. Stort de panna cotta op borden. Meng het anijspoeder met de poedersuiker en bestuif de panna cotta hiermee. Serveer er wat bramen bij.