AWKLV

Voor 5-8 personen

1 liter slagroom
2 blikjes gecondenseerde melk
handje kauwgomballen
2 el limonadesiroop
6-8 obliehoorns
1 el zonnebloemolie
100 g mais
150 g suiker
40 g boter
2 kleurstoffen (naar keuze)
handje marshmallowstaartvorm van 20 of 24 cm ø
gasbrander of salamander

1. Bekleed een taartvorm met vershoudfolie.
2. Klop de slagroom luchtig en klop de gecondenseerde melk erdoor (het hoeft niet zo stijf als geklopte slagroom te worden, maar wel een lekker luchtige, dikke crème). Schep er wat kauwgomballen door (houd enkele achter voor garnering). Schenk de limonadesiroop door het mengsel en roer kort door voor een marmereffect.
3. Schep het roommengsel in de vorm. Steek er ijshoorntjes in, zet de taart in de vriezer en laat in minstens 3 uur bevriezen.
4. Verhit de olie in een ruime pan waar een deksel op past. Strooi de mais erin en zet op middelhoge stand. Doe de deksel op de pan als het begint te poppen, schud af en toe, en doe de warmtebron uit als de intensiteit van de poffende mais minder wordt (laat de deksel op de pan, het poft nog even door). Laat afkoelen en verdeel in 3 porties.
5. Meng de suiker met 50 ml water en laat op lage stand smelten. Zet dan de warmtebron op hoge stand en laat al het water verdampen. Als de suikersiroop grotere bellen vormt (maar nog niet kleurt) meng je de boter erdoor. Verdeel dit mengsel in tweeën en geef er met de kleurstof de gewenste kleur aan.
6. Meng 2 porties popcorn met de 2 kleuren (laat de 3e portie popcorn naturel).
7. Brand de marshmallows heel kort met een gasbrander of onder een salamander. Zet de taart op een plateau, verdeel de marshmallows erover, vul de hoorntjes met popcorn en leg er nog wat kauwgomballen bij.