Beefburger Classic

Beefburger Classic

voor 4 personen

650 g riblap, in stukken
1 takje rozemarijn, de blaadjes gerist en fijngehakt
ca. 10 g zout
grof gemalen peper
4 burgerbollen met sesam (afbakbrood)
2 el zonnebloemolie
4 el mayonaise
2 el truffelpuree
1 klein kropje rode sla, gesneden
4 plakken raclettekaas
1 kleine rode ui, in dunne ringen

1. Meng het vlees met de rozemarijn, zout en peper en laat circa 5 uur afgedekt in de koeling staan. Draai het vlees door de 4-mm-plaat van de gehaktmolen. Kneed kort door en vorm er 4 burgers van. Laat afgedekt in de koeling nog een uur liggen.
2. Bak de bollen af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze horizontaal door en toast het snijvlak in een hete grillpan. Bestrijk de burgers met zonnebloemolie. Gril de burgers 6 minuten op de barbecue of in de grillpan zodat ze nog iets rood vanbinnen zijn.
3. Meng de mayonaise met de truffelpuree en bestrijk met tweederde van dit mengsel de snijkant van de bodems van de bollen. Verdeel er sla over. Leg de burgers erop en 2 halve plakjes raclettekaas. Laat smelten onder de salamander of gebruik een gasbrander. Leg er nog wat ui op en eindig met de overige truffelmayonaise. Serveer direct.