Belugalinzen met mosterd (en gekonfijte eend)

Belugalinzen met mosterd (en gekonfijte eend)

voor 4 personen

400 g (beluga)linzen
1 kleine prei
1 laurierblad
1 takje tijm
10 à 15 kwarteleitjes
1 el grove mosterd
4 el walnootolie
3 el witte wijn azijn
1 gekonfijte eendenbout

Extra: keukentouw

1. Spoel de linzen af onder de kraan. Snijd het groen van de prei en spoel het schoon. Bind het groen van de prei, laurier en tijm op met een touwtje. Breng de linzen met water en de opgebonden kruiden aan de kook. Zet de warmtebron laag en kook zo in circa 25 minuten gaar.
2. Spoel ook het witte gedeelte van de prei schoon, snijd in dunnen ringen en voeg het samen met wat zout toe als de linzen bijna gaar zijn. Giet de linzen af, spoel met wat koud water af en laat verder uitlekken.
3. Leg de kwarteleitjes in warm water zodat de kou eraf is en ze minder snel barsten. Kook de eitjes vervolgens circa 1,5 minuut zodat ze nog zacht zijn vanbinnen. Schep ze uit de pan en spoel ze af in ijskoud water. Doe de eitjes met wat koud water in een afsluitbare pot en schud zachtjes op en neer zodat de eierdopjes breken en ze makkelijk te pellen zijn.
4. Meng de mosterd met de walnootolie en wittewijn azijn. Schep de linzen erdoor en laat even staan. Proef en voeg naar smaak peper, zout, olie of azijn toe.
5. Verwarm de eend in een koekenpan op lage stand. Haal het vlees en het vel van de eendenbout en snijd het vel klein. Bak nu alles in dezelfde pan op hoge stand knapperig. Serveer de linzen met de (doorgesneden) kwarteleitjes en met een topping van eend.