Steak tartaar

Blondie-bastogne-monchou

voor 8 personen

112 g roomboter
112 g witte chocolade (in stukjes)
3 eieren
225 g lichte basterdsuiker
125 g tarwebloem
250 g kersencoulis
2,5 g agar agar
200 g monchou
1 citroen (rasp en sap)
2 bastognekoekjes
12 amarena-kersen
Extra: brownieblik met vetvrij papier
1. Smelt de boter in een pan op lage stand. Voeg de stukjes witte chocolade toe en laat smelten.
2. Klop in een mengkom de eieren en lichte basterdsuiker los. Meng het chocolademengsel door de eiermassa. Meng als laatste de bloem door dit beslag en zorg ervoor dat er geen klontjes in blijven zitten.
3. Giet het beslag in het brownieblik en klop eventuele luchtbellen eruit. Bak de blondie circa 30 minuten in een oven van 160ºC en laat afkoelen in de vorm.
4. Kook de kersencoulis op met de agar en laat enkele minuten doorkoken.
5. Laat het mengsel helemaal koud worden. Draai het fijn in de keukenmachine. Schep de kersengelei in een spuitzak.
6. Roer de monchou los en voeg de citroenrasp en het citroensap toe.
7. Verdeel de monchoucrème over de blondie. Verkruimel hier de bastognekoekjes overheen en verdeel de kersen erover. Werk af met toefjes kersengelei.
8. Portioneer in acht gelijke stukken.