Boerderijhoender met gerookte kersen

Boerderijhoender met gerookte kersen

voor 2 personen

1 hele boerderijhoender
1 teen knoflook, in plakjes
2 tomaten, in stukken gesneden
1/2 venkelknol, in stukken gesneden
1/2 Spaanse peper, in stukjes gesneden
2 steranijs
2 sjalotten, in ringen
100 gram champignons, in plakjes
500 ml witte wijn
150 g kersen, ontpit
scheutje kersenazijn, naar smaak
scheutje room, naar smaak
eekhoorntjesbrood, naar eigen inzicht
Boter, naar eigen inzicht

1. Gaar de boerderijhoender met de naald op 90 graden buitenkern en 55 graden binnenkern. Laat goed afkoelen en snijd daarna in de gewenste porties.
2. Bak de botjes en vleugeltjes aan met een beetje knoflook.
3. Voeg de tomaat, venkel, Spaanse peper, steranijs, sjalotten en champignons toe.
4. Voeg 2 liter water toe en de halve liter witte wijn.
5. Laat dit alles onder een deksel 8 uur borrelen. Zeef het daarna en laat inkoken tot 1/3.
6. Laat ondertussen de ontpitte kersen op een platte schotel onder aluminiumfolie 1 uurtje poffen in een oven van 150˚C. Plaats daarna 10 minuten in een rookkastje.
7. Laat de kersen afkoelen en hak ze grof. Warm ze daarna weer op met een beetje kersenazijn en peper en zout.
8. Neem een beetje van de saus en laat hierin een scheutje room garen.
9. Maak in de oven een krokantje van de huid van de kip.
10. Braad het kippenvlees nog even aan in een pan en serveer het met de saus, wat in boter gegaard eekhoorntjesbrood en het krokantje. Lekker met verse gnocchi.