Bosvruchtentaart met brushstrokes

20 personen

500 g witte chocoladedruppels
2 luxe (bos)vruchtentaarten naar keuze
roze, paarse en rode kleurstofpasta

1. Smelt 350 g witte chocolade au bain-marie tot maximaal 45ºC. Haal de kom van het water en roer de rest van de chocolade erdoor. Roer goed tot alle chocolade is gesmolten en is teruggekoeld naar 28ºC. Verdeel over 4 bakjes. Houd de bakjes eventueel op temperatuur in een bak met een laag (lauw)warm water, de verwerkingstemperatuur van de chocolade moet circa 28ºC blijven.
2. Voeg aan elk bakje chocolade kleurstof toe tot je de kleuren lichtroze, donkerroze, paars en rood hebt.
3. Maak met een paletmes op bakpapier ‘brushstrokes’ van de verschillende kleuren chocolade: neem een beetje chocolade op de punt van het paletmes, druk deze plat op het bakpapier en strijk dan met een snelle beweging uit naar één kant. Laat de chocolade opstijven.
4. Steek een rondje van 10-12 cm ø uit één van de bosvruchtentaarten en zet deze in het midden bovenop de andere taart (de rest van de taart kan verwerkt worden in een ander dessert).
5. Zet tegen de zijkant van dit middenstuk verschillende kleuren brushstrokes (om ze goed vast te zetten duw je ze een beetje in de taart). Zet ook enkele brushstrokes bovenop de taart.