Steak tartaar

Boterlap style’ steak tartaar

voor 1 persoon

100 g kogelbiefstuk (Gasconne, 21 dagen gerijpt)
10 g rode ui, fijngesnipperd
10 g bieslook, fijngesneden
10 g cornichons, fijngesneden
10 g kappertjes, uitgelekt en fijngesneden
1 el mosterd (combinatie van dijon en grove mosterd)
1 ei
fleur de sel
olijfolie, naar eigen inzicht
1 pipet worcestershiresaus
1 pipet tabasco
1 breekbroodje
enkele bladeren Hollandse bladsla

Extra: ronde uitsteekvorm, weckpot

1. Snijd de biefstuk fijn tot een mooie, grove tartaar. Steek de tartaar uit met een uitsteekvorm die iets kleiner is dan de weckpot. Laat zakken in de weckpot.

2. Meng de rode ui met de bieslook, cornichons en kappertjes. Schep de mosterd bovenop de tartaar en schep het garnituurmengsel hier bovenop. Maak met de achterkant van een lepel een klein kuiltje in de garnituur. Scheid het ei en laat de eidooier in het kuiltje zakken (het eiwit kun je ergens anders voor gebruiken).

3. Bestrooi met een beetje fleur de sel en sprenkel er een paar druppels olijfolie over. Steek naast de dooier de twee pipetjes met de worcestershiresaus en tabasco in de tartaar.

4. Maak de sla aan met wat olijfolie, zout en eventueel een druppel citroensap. Leg het broodje onder het openstaande deksel van de weckpot en de sla in het deksel.