Carpaccio van buffelhaas met buffelmozzarella

Celeriac-pastrami sandwich

voor 4 personen

1 tl korianderzaad
1 tl mosterdzaad
1 tl venkelzaad
1 tl zwarte peperkorrels
1 tl paprikapoeder
1 kleine knolselderij, gehalveerd
2 el olijfolie
1 part witte kool, in dunne reepjes
3 el appelazijn
1 tl karwijzaad
1 el rookmot
8 dikke boterhammen
8 el scherpe mosterd

Extra: rookoven of -pan

1. Vijzel de specerijen grof. Wrijf de knolselderij in met olie en het specerijenmengsel. Wikkel in aluminiumfolie en pof 45 minuten in een oven van 180ºC. Laat afkoelen.
2. Meng de kool met de azijn, karwijzaad en een flinke snuf zout. Kneed met de hand stevig door zodat de kool zachter wordt.
3. Pak de knolselderij uit. Verhit de rookmot in de rookoven en rook de helften 10 minuten. Laat afkoelen.
4. Besmeer alle boterhammen met mosterd en beleg 4 ervan met de zuurkool. Snijd de knol in plakken en beleg de broodjes ermee (bewaar overgebleven knolselderij voor een volgende portie). Dek af met een boterham en serveer direct.