Steak tartaar

Chili salad carne

voor 4 personen

150 g gedroogde kidneybonen (Sabarot)
300 g entrecote (Natuurvlees)
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
125 g minimais
1 tl kurkuma
200 ml crème fraîche
1 limoen, rasp en sap
1 groene, 1 rode en 1 gele paprika, in stukjes
6 tomaten, in dunne plakjes
1 kropje little gem, gesneden en gewassen
8 el rode Mexicaanse salsa
2 el bladpeterselie, gehakt
paar takjes Shiso Purple

1. Zet de bonen 12 uur in ruim koud water. Spoel ze af en kook ze in 80 minuten gaar. Giet af.
2. Bestrooi de entrecote met het paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder en peper en zout. Laat op keukentemperatuur komen.
3. Kook de minimais in water met de kurkuma en wat zout 5 minuten. Giet af en laat afkoelen.
4. Roer de crème fraîche los met limoenrasp en -sap. Voeg peper en zout naar smaak toe.
5. Bak de entrecote in een droge (grill)pan op hoge stand 2 minuten per kant. Laat van het vuur af nog even doorwarmen.
6. Meng de bonen met de paprika, tomaten en sla en breng op smaak met de salsa. Serveer met de getrancheerde entrecote en mais erop, bestrooid met peterselie en Shiso Purple. Geef de crème fraîche erbij.