Chocolade-kokoscrêpes

Lunchgerecht voor 8 personen

200 g rijstebloem
1 blikje kokosmelk (400 ml)
2 eieren
2 el fijne kristalsuiker
25 g cacao
150 ml (amandel)melk
1 bakbanaan frituurolie
2 el honing
50 g geroosterde ongezouten pinda’s
1 tl zeezoutvlokken
8 bananen (zo recht mogelijk), gepeld
100 ml witte chocoladesaus (zie extra recept)
8 aardbeien, in dunne plakjes
1 el aardbeiencoulis

1. Maak een flensjesbeslag van de rijstebloem, kokosmelk, eieren en suiker. Verdeel het beslag in gelijke delen over twee maatbekers. Mix door het ene deel de cacao en 100 ml melk. Verdun het andere deel met de rest van de melk.
2. Maak met het dikkere chocoladebeslag een patroon in een ingevette crêpespan. Vul de tussenruimtes direct op met het dunnere, witte beslag. Bak de flensjes gaar op matig vuur zodat ze niet kleuren.
3. Pel de bakbanaan en snijd over de lengte in dunne plakken van 2 mm. Frituur ze op 160°C krokant in plantaardige olie. Laat goed uitlekken.
4. Verhit de honing in een koekenpan. Voeg de pinda’s toe en bak tot de honing karamelliseert. Voeg op het laatst het zeezout toe. Spreid uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat afkoelen.
5. Vul diepe borden met wittechocoladesaus. Rol een banaan in een crêpe en snijd in twee gelijke tonnetjes. Zet ze met enige afstand van elkaar rechtop in het midden van het bord.
6. Leg er een lange banaanchip op.
7. Serveer met plakjes aardbei en gekaramelliseerde pinda’s. Maak stippen van de aardbeiencoulis.

Wittechocoladesaus
100 ml slagroom
100 g witte chocolade
25 g boter
25 g suiker

Verhit de slagroom op matig vuur samen met de chocolade, boter en suiker. Roer goed en haal de pan van het vuur zodra een gladde saus is ontstaan. Laat afkoelen.