Steak tartaar

Cold brew met bruine rum, limoen en gember

voor 2 personen

1 steranijs, grof gestampt
1 kaneelstokje, grof gestampt
stukje gember van 3 cm, in dunne plakjes
1 el rietsuiker
30 ml cold brew
30 ml bruine rum
10 ml limoensap
2 takjes chocolademunt

1. Schenk in een kommetje 200 ml kokend water over de steranijs, kaneel, gember en suiker. Roer door en laat 30 minuten afkoelen. Schenk door een fijne zeef en laat in de koelkast nog 30 minuten koud worden.
2. Doe de cold brew met de rum, het limoensap en de specerijen-‘thee’ in een shaker met ijsblokjes. Schud 10 seconden en schenk door een zeef in 2 glazen. Voeg nog een ijsblokje toe en steek er een takje chocolademunt in. Serveer direct.

Tips
Je kunt volop variëren met specerijen. Alle ‘warme’ smaken passen bij dit drankje. Denk aan kruidnagel, vanille, of foelie. Ook de gember kun je vervangen door of aanvullen met bijvoorbeeld kurkuma of laos. En dan is er de rum waarmee je eindeloos kunt variëren. Tot slot: speel met de hoeveelheid suiker of laat deze weg voor een wat frissere drank.