Steak tartaar

Coquilles met mais

voor 4 personen

½ el rookmot
50 g rauwe cashewnoten
2 verse maiskolven
4 el zonnebloemolie
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
2 el crème fraîche
rasp en sap van 1 limoen
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesneden
4 takjes koriander, fijngehakt
12 coquilles, schoongemaakt

Extra: rookpan of rookoven

1. Doe het rookmot in de rookpan of -oven en zet op de warmtebron tot het flink rookt. Verdeel de cashewnoten over een fijn rooster en rook 5 minuten. Draai de warmtebron uit en laat de cashews afkoelen in de rook.
2. Meng 2 eetlepels olie met het paprika- en komijnpoeder en zout en peper. Rooster de mais op de barbecue of een grillpan in 15 minuten rondom lichtbruin en gaar. Snijd de korrels van de kolf en maal fijn in de keukenmachine met de crème fraîche en de limoenrasp. Breng op smaak met wat limoensap en zout.
3. Meng de rest van het limoensap met de peper en koriander. Hak de cashewnoten grof en voeg toe. Breng alles op smaak met zout.
4. Dep de coquilles droog. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de coquilles op hoge stand 3 minuten. Keer halverwege. Laat daarna nog 2 minuten rusten. Serveer de coquilles op de maiscrème en schep er wat van het pepermengsel op.