Corvina met verse groene curry

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur marineren

4 takjes basilicum
4 takjes Thaise basilicum
4 takjes koriander
30 g gember, geschild
30 g galanga (laos), geschild
1 sereh, harde buitenkant verwijderd
1 verse jalapeño, zonder zaadjes
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
10 el zonnebloemolie
200 ml kokosmelk
1 limoen, geraspt en uitgeperst
3 el vissaus
4 corvinafilets (ca. 150 g per stuk)
100 g mini-shiitake
2 kropjes Shanghai paksoi, gehalveerd
8 padronpepers

1. Draai de kruiden met de gember, galanga, sereh, jalapeño, sjalotten en knoflook in een kleine keukenmachine of met een staafmixer tot een puree. Voeg 3 eetlepels olie toe. Verhit een koekenpan en bak hierin de currypasta in 10 minuten op lage stand gaar zonder dat het verkleurt.
2. Voeg de kokosmelk, limoenrasp en de vissaus toe en laat nog even koken. Laat vervolgens afkoelen.
3. Bestrijk de vis met de curry en laat minimaal een uur afgedekt in de koeling marineren.
4. Besprenkel de vis met het limoensap en zet hem ongeveer 10 minuten in een oven van 220ºC (controleer af en toe).
5. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de shiitake 5 minuten op hoge stand. Verhit nog 1 eetlepel olie in een pan en bak de paksoi op de snijkant 3 minuten op hoge stand.
6. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en frituur hierin de padronpepers 2 minuten tot ze een beetje bleek worden. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
7. Serveer de vis met de groenten.

Kcal per persoon: 656