Steak tartaar

Daging rendang met ponzu en zoete aardappel chips

voor 4 personen

800g daging rendang BL1, Meesterschap van het Huis
20 dl. ponzu saus
400g jasmijnrijst langkorrel
260g zoete aardappel
10g cajun kruiden
3.6dl sushi azijn
200g komkommer
430g rode ui
2 stuks limoen
8 stuks eetbare viooltjes, eat me

1. Kook de rijst gaar in 7 à 8 minuten. Schil de zoete aardappel, snijd er dunne chips van, bak in hete olie van 175°Celsius en bestrooi met cajun kruiden.
2. Schil de komkommer, schaaf in dunne linten. Snijd de ui ringen in halve ringen.
3. Verwarm de sushi azijn lauwwarm, haal van het vuur en marineer de ui en komkommer linten (apart) ca. 10 minuten in.
4. Rol de komkommerlinten op. Verwarm de daging rendang in een pan, magnetron of in een steamer en roer er een eetlepel ponzu saus door.
5. Dresseer de rijst en daging rendang op een voorverwarmd bord (of in aparte kommetjes).
6. Garneer af met in partjes gesneden limoen, komkommer, ui ringen, zoete aardappel chips en de eetbare viooltjes.

Tip:
U kunt het gerecht extra op smaak en kleurrijk maken met ringetjes bosui en / of rode peper.