Dennis Koopmans

‘‘Bij The Roast Room ademt alles ‘vlees’. We beschikken over een eigen slagerij. Onze slagers benen hier het vlees uit, draaien worsten en maken hamburgers. In de keuken beschikken we over de juiste apparatuur om het vlees perfect te bereiden. We hebben Australische Beech Ovens, die zowel op gas als op hout gestookt worden. Door verschillende houtsoorten te gebruiken, kunnen we spelen met smaken en aroma’s. We hebben ook een broiler, waarmee we het vlees heel hard kunnen roosteren terwijl we wel heel precies de cuisson kunnen bepalen. En natuurlijk beschikken we over een grote rôtissoire om vlees aan het spit te roosteren. Uiteraard gebruiken we al die apparatuur ook voor het bereiden van stoere groente- of visgerechten, dus ook vegetariërs en visliefhebbers kunnen bij ons terecht. De keuken is volledig open, dus de gasten krijgen alles mee. Aan tafel voegen we ook veel beleving toe, bijvoorbeeld door de steak tartaar ter plekke te bereiden en te vertellen over de herkomst van ons vlees. Zo vind je Black Angus uit de Verenigde Staten op de kaart. Die runderen worden met graan en mais gevoerd, wat een heel mooie marmering en verzoeting oplevert. En Rubia Gallega-runderen uit Spanje lopen vrij rond in de natuur en eten veel eikels. Dit vlees heeft een heel subtiele vetdooradering. In de horeca geldt volgens mij vooral dat goed vlees per definitie vlees is van dieren die een goed leven hebben gehad. Als je daar ook maar een kleine concessie in doet, zie en proef je meteen dat het vlees van mindere kwaliteit is.”

‘Goed vlees is per definitie vlees van dieren die een goed leven hebben gehad’