Eerlijk & heerlijk

Vind je het soms lastig een verantwoorde keuze te maken uit het ruime aanbod duurzame producten? Sligro helpt je met een mooie assortimentsselectie! Deze draagt de naam eerlijk & heerlijk en bestaat uit vier pijlers: biologisch, duurzaam, eerlijke handel en streek.

Vandaag de dag telt véél meer dan alleen het resultaat op het bord. Steeds meer verdiepen we ons in de weg die producten hebben afgelegd. Zo werkt Sligro samen met leveranciers die zich op allerlei manieren inzetten voor betere producten voor de klant én voor zijn of haar omgeving. Hoe beter Sligro zijn werk doet door duurzame stappen te zetten, hoe eenvoudiger jij als klant een verantwoorde keuze kunt maken.


Vier pijlers
De assortimentsselectie eerlijk & heerlijk bevat producten die duurzaam zijn in de breedste zin van het woord. Zo komen producten die vallen onder de pijler biologisch van biologische boeren die op een natuurlijke manier gewassen telen en rekening houden met het aangeboren gedrag van dieren. De pijler duurzaam gaat over producten van leveranciers die oog hebben voor milieubehoud en op een verantwoorde wijze dieren laten opgroeien. Producten binnen de pijler eerlijke handel dragen onder meer bij aan een beter inkomen voor werknemers in ontwikkelingslanden. En ten slotte de pijler streek, die staat voor goed en eerlijk eten van lokale leveranciers. Een product uit de eerlijk & heerlijk assortimentsselectie kan onder meerdere pijlers vallen.

Keurmerken
Bij eerlijk & heerlijk wordt uitgegaan van onafhankelijke keurmerken. Sligro heeft uit de circa 180 keurmerken die ons land rijk is de meest betrouwbare, transparante en vooruitstrevende keurmerken geselecteerd voor het eerlijk & heerlijk assortiment. Koop je bij Sligro een product dat valt onder eerlijk & heerlijk, dan weet je dus zeker dat je goed zit.


Herkenbaar logo
De eerlijk & heerlijk ­assortimentsselectie is in de vestiging en online herkenbaar aan dit logo.