Jeroen van den Broek, Mieke van den Broek en Jet van Gerwen

zijn de eigenaren van eetcafé De Toren in Heeswijk-Dinther. 

‘‘Na elke persconferentie waarin nieuwe corona maatregelen werden aangekondigd, zaten we diezelfde avond nog bij elkaar. Natuurlijk was het vaak flink balen, maar we probeerden toch meteen de knop om te zetten en júist te denken in kansen. Onze insteek is dan ook altijd geweest: ‘Oké, wat kan en mag er nog wél?’ Meteen de volgende dag konden we dan samen met onze medewerkers evalueren en nieuwe plannen gaan smeden. Uit deze brainstormsessies zijn veel toffe ideeën naar voren gekomen. Zo hebben we in de zomer ons dorp neergezet als compleet vakantiepark. We wilden daarmee voor onze dorpsgenoten en vakantiegangers van buitenaf mooie geluksmomenten creëren. Zodat we achteraf, ondanks alles, toch terug kunnen kijken op een mooie zomer.

We hebben ook ontzettend veel nieuwe initiatieven ontplooid, zoals wijnwandelingen, hoptochten, kookworkshops, ontbijtboxen en cocktailboxen. Daarnaast hebben we deze zomer origineel gebruik kunnen maken van onze binnentuin. Het was een taai jaar, maar vooral in de zomermaanden waren er toch veel lichtpuntjes. Daar hebben we met z’n allen echt van kunnen genieten. En de reacties van onze gasten? Die waren hartverwarmend! Een van de populaire gerechten van zowel onze dinerkaart als onze takeaway-kaart, was onze tomaten-‘steak tartare’. Daar hebben we de mensen echt mee weten te verrassen. Dit gerecht past ook perfect binnen de trend van gezond leven en eten.”

‘We probeerden meteen de knop om te zetten en te denken in kansen