Steak tartaar

Elegant English breakfast

voor 4 personen

100 g gedroogde witte cocobonen
100 g spelt
4 plakjes ontbijtspek
8 kleine worstjes of (kip)chipolataworstjes
3 el olijfolie
1 bakje witte beukenzwam, losgesneden
8 kwarteleitjes
500 g gemengde tomaten, in partjes
75 g rucola
2 takjes lavas, fijngehakt
3 el sherry-azijn
paar sprietjes Rock Chives
2 el tonkatsusaus
2 el ketchup
1 el worcestershiresaus

1. Zet de bonen 12 uur in ruim koud water. Spoel ze af en kook ze in 80 minuten gaar. Giet af. Kook intussen de spelt in water met wat zout in circa 60 minuten gaar.

2. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge pan in een paar minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en breek ze in stukken. Bak in dezelfde pan de worstjes in 6 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan. Veeg de pan schoon en bak de zwammetjes in 1 eetlepel olie op hoge stand in 2 minuten gaar. Bak in dezelfde pan een spiegelei van de kwarteleitjes.

3. Meng de bonen met de spelt, de tomaatjes, rucola en lavas. Breng op smaak met de rest van de olie, de azijn en peper en zout.

4. Dresseer het bonenmengsel met de rest van de ingrediënten erop en eromheen. Garneer met de rock chives. Meng de tonkatsu met de ketchup en de worcestershiresaus en serveer erbij.