Erich Jedrzejak

is eigenaar van Murphy’s Pub in Bussum. Hij runt de zaak samen met zijn zoon Joey. 

‘‘Na de eerste lockdown was onze opgebouwde buffer weg. In de zomer hebben we ondanks alle restricties een redelijke omzet kunnen draaien, maar toen de sluitingstijden vervroegd werden ging het mis. Je kunt niet opeens omschakelen van nachthoreca naar daghoreca, daar is ons publiek gewoon niet op ingesteld. Ik stond op het punt om de stekker eruit te trekken. Maar mijn vrouw gaf ons op voor het televisieprogramma Crisis in de Tent van Herman den Blijker en we werden geselecteerd om mee te doen. Herman gaf ons de tip om pie’s te gaan bezorgen. We kunnen elke dinsdag gebruikmaken van de keuken in de oude koksschool van Joey. We maken dan tachtig tot honderd pie’s, in drie varianten: kip, rund en vegetarisch. Via sponsoring regelde het programma een vriezer en een oven, zodat we de pies op de zaak kunnen invriezen en opwarmen. Ik bezorg ze zelf met m’n scooter, met bijpassende speciaalbieren erbij.

Verder hebben we de mogelijkheid gekregen om een pop-up pub te openen op station Naarden-Bussum, al loopt dat niet heel goed omdat er maar weinig mensen met de trein reizen. Ik heb van dit alles geleerd dat je niet bang moet zijn om om hulp te vragen. Ook weet ik nu hoe belangrijk een eigen keuken is, wat voor horecazaak je ook hebt. Daar stond ik vroeger nooit zo bij stil. Als we weer open mogen en weer wat vlees op de botten hebben, gaan we de keuken verder uitbreiden en pubfood serveren. Zo kunnen we onze gasten nog meer de echte Ierse pub­beleving bieden.” 

‘Ik heb geleerd dat je niet bang moet zijn om om hulp te vragen