Steak tartaar

Erwtenpuree op gegrild brood met geitenkaas, basilicum en bloemen

voor 4 personen

1 kg verse doperwten (ca. 300 g gedopt gewicht)
25 g amandelen of hazelnoten
rasp van 1 onbespoten citroen
3 el extra vierge olijfolie
½ bosje basilicum zout en versgemalen peper
4-8 sneden brood
extra vierge olijfolie
60g zachte geitenkaas
wat erwtenscheuten of eetbare bloemen

Blancheer de erwten ½ à 1 minuut in kokend water tot ze zacht zijn, maar ze moeten hun kleur en frisheid behouden. Doe de erwten direct over in koud water, zodat het kookproces stopt. Doe de erwten in een foodprocessor, samen met de amandelen, citroenrasp, olijfolie, de helft van het basilicum, zout en versgemalen peper, en verwerk alles tot een grove puree met nog wat structuur. Doe de erwtenpuree in een kom. Verwarm een grillpan. Besprenkel de sneden brood met olijfolie, strooi er wat zeezout over en gril het brood tot de sneden krokant zijn en aan beide kanten een mooi grillmotief hebben. Neem de sneden brood uit de pan en leg ze op een schaal of op borden. Verdeel de erwtenpuree over het brood, kruimel de geitenkaas erover en garneer ten slotte met basilicumblaadjes, erwtenscheuten en desgewenst wat eetbare bloemen.