Kwaliteit door meesterschap

Verrassende nieuwe producten, een luxe uitstraling en verfijnde recepturen – eigen merk Meesterschap is klaar om de show te stelen in de horeca. Van bar en café tot high end restaurant, Meesterschap biedt convenience componenten van topkwaliteit. De kwaliteit die je verwacht van een traiteur.

Het vernieuwde assortiment van Meesterschap is ontzettend breed en veelzijdig. Van een truffelroom­saus en exclusieve soepen, tot borrelhapjes en bijpassende koude sauzen. Van een Aziatisch assortiment waarmee de chef snel een smaakvol, exotisch gerecht op tafel zet tot vleescomponenten als gehaktballen, knakworsten en gemarineerde spareribs. Ook warme sauzen zoals demi glace, wildsaus en bearnaise zitten in het assortiment, net als diverse heerlijke pastasauzen en lekkere chutneys. Het assortiment gaat mee met de seizoenen, waarbij wildklassiekers zoals herten­stoof en een nieuw aanbod BBQ-producten met passende smaakmakers als bourbon-baconchutney niet ontbreken. 

Nieuwe recepturen
Van bestaande producten zijn de recepturen zorgvuldig onder de loep genomen en verbeterd. En daarnaast zijn met veel zorg en deskundigheid allerlei nieuwe toppers ontwikkeld. Dat ging gepaard met talrijke proef­sessies waarbij een groot team van culinaire experts betrokken was. Die waren kritisch, want of het nou gaat om een exclusieve saus of een gehaktbal, ‘gewoon’ goed is niet goed genoeg. Alles moet perfect zijn!

Aziatisch
Perfect zijn ook de Aziatische maaltijd­compo­nenten. Denk daarbij aan nasi, saté, kip tandoori, babi pangang en verschillende curry’s die er in varianten met garnalen, kip en aardappel zijn. Al deze producten zijn rijk gevuld, voedzaam en super smakelijk. Een van de paradepaardjes is de zalige rendang, waarmee culinair adviseur Dario met trots een heerlijk recept maakte.

Snel, makkelijk en heel erg goed
Of je nu wel of geen ervaren chef bent, veel van de gerechten in de lijn van Meesterschap kosten erg veel tijd om helemaal zelf te bereiden. Dankzij deze convenience produc­­ten van topkwaliteit bespaar je tijd in de mise-en-place en dus ook op je kosten. En je zet snel en eenvoudig een goed gerecht op tafel, dat je naar eigen smaak kunt afmaken. Zo blijft er tijd over om aan andere gerechten en aan je gasten te besteden. En omdat het gaat om Sligro’s eigen productie en ontwikkeling, is de prijs-kwaliteitverhouding dik in orde.

Dario Stanojevic (30), culinair adviseur Sligro Gouda
Op zijn vijftiende had Dario Stanojevic zijn eerste baantje in de horeca en algauw wist hij dat dit zijn wereld was. Hij volgde de opleiding en groeide door. “Van de koude kant tot chef-kok, elke stap heb ik meegemaakt.” Na twaalf fijne jaren bij Het Zwaantje in Bodegraven was hij toe aan een nieuwe uitdaging, die hij in oktober 2020 vond als culinair adviseur in Gouda. “Hierbij kan ik mensen entertainen en inspireren. Echt hartstikke leuk. Ik breng graag het verhaal en de emotie achter het gerecht.” Meesterschap vindt hij een mooie lijn kwaliteitsproducten. “Je kunt er je eigen draai aan geven, want de producten zijn goed op smaak, maar niet overdreven. Bijvoorbeeld wat kokosmelk, pepertjes of gember toevoegen, dat kan allemaal.” De snelheid waarmee het op tafel staat, noemt hij als extra voordeel. “Zoals de rendang die ik gebruikt heb in het recept, snel te bereiden en ook nog eens erg lekker.”

Kenmerken Meesterschap
Eenvoudig te bereiden
Rijk gevuld: het hoofd­component bedraagt minimaal 40%
Herkenbare en populaire producten en gerechten
Compleet op elkaar afgestemd assortiment
Blijvend innovatief met thema- en seizoensgerechten