De fijnste specerijen en kruiden

De allerbeste kruiden en specerijen uit de hele wereld. Die maakt Sligro Spice Market bereikbaar voor alle chefs in Nederland. Het merk biedt keuze uit meer dan 120 varianten, waaronder naast exotische smaakmakers ook mooie zouten en unieke kruidenmixen.

Op de plantages in allerlei landen selecteren de specialisten van Sligro samen met de toeleverancier de beste smaakmakers die daar worden geteeld. Naast een grote hoeveelheid enkelvoudige kruiden en specerijen, biedt Sligro Spice Market steeds meer mooie mixen. Zo kan elke chef in een handomdraai de smaken van de mooiste wereldkeukens op tafel toveren. 

Arabisch en Aziatisch
Een topper op dit moment is bijvoorbeeld za’atar, een van oorsprong Libanese kruidenmix die men daar meegebakken op brood of als dip in olijfolie gebruikt. Ook trendy is het Arabische zevenkruidenmengsel baharat, een mooie toevoeging in tajines, op vlees of vis, door humus of in falafel. Voor de Aziatische keuken biedt Sligro Spice Market meer dan twintig succesvolle mixen, zoals Chinees vijfkruidenpoeder, Indiase garam masala en kerriepoeder uit Madras. In opkomst in Europa is de bulgogi kruidenmix, passend bij het authentieke, Koreaanse rundvleesgerecht met dezelfde naam.

Amerikaans en Afrikaans
Gerechten uit Zuid- en Midden-Amerika en de Caraïben blijven stijgen in populariteit. Nieuwe smaakmakers uit dit werelddeel zijn de kruidenmix voor zoete aardappel en de guacamolemix. Ook nieuw is de kruidenmix voor roti. Deze typisch Surinaamse mix is behalve natuurlijk voor roti ook perfect als toevoeging in mayonaise, bij groenten of als smaakmaker in snacks. Zeer geliefd zijn Afrikaanse samenstellingen zoals ras el hanout en de berbere-kruidenmix (Marokko), vadouvan (Noord-Afrika) en braaikruiden voor de barbecue (Zuid-Afrika).

Hollandse traditie
Typisch Nederlandse smaakmakers doen het overigens ook onverminderd goed. Nieuw in het assortiment zijn stoofvleeskruiden, een perfecte basis voor een stoofpotje, die een volle, krachtige smaak oplevert. Ook nieuw: groentekruiden, een verfijnde mix zonder toegevoegd zout, met onder meer groene kruiden en nootmuskaat. En uiteraard ontbreken klassiekers als speculaaskruiden en kibbelingmix niet. 

Dennis Hamers (38), culinair adviseur Sligro Weert
Vanaf zijn zestiende stond Dennis in de horeca­keuken. In oktober 2020 greep hij de kans om culinair adviseur bij Sligro te worden, wat hem goed bevalt: “Ik ben klassiek geschoold als leerling en deed veel ervaring op in allerlei soorten bedrijven. Zo ben ik uitgegroeid tot allround chef. Hier bij Sligro heb ik het enorm naar mijn zin.” Met veel enthousiasme presenteert Dennis dan ook een recept met heilbot. Vier specerijen van Sligro Spice Market combineert hij met suiker: steranijs, kardemomzaden, kruid­nagels en kaneel. “Deze specerijenkaramel is een prachtige begeleiding bij vis, die er een zoete toets en een zachte textuur van krijgt.” Bij de heilbot serveert hij gegrilde groene asperges, parelcouscous met saffraan, een coulis van gepofte paprika en zoetzure rode ui. En pompoencrème, op smaak gebracht met ras el hanout – uiteraard ook van Sligro Spice Market. “Het zijn topproducten en de prijs-kwaliteitverhouding is dik in orde.”

Kwaliteit en variatie
Alle kruidenmixen van Sligro Spice Market worden ontwikkeld volgens unieke recepturen en in Nederland gemengd en verpakt om de beste kwaliteit te waarborgen. De producten zijn zowel verkrijgbaar in handige blikjes, als grootverpakking en via een afweegmodule waarmee je zelf het benodigde gewicht bepaalt.
Daarnaast zijn recent kruidenmolens (met zee­zout, Himalayazout, peper en vierseizoenen­peper) toegevoegd aan het assortiment.