Fajita fries

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur + 1 nacht marineren

Gemarineerd vlees
2 el zonnebloemolie
sap van een ½ limoen
2 el koriander, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl bruine suiker
3 el zoete sojasaus
1 tl chili vlokken
½ tl gemalen komijnzaad
1 tl zout
500 g biefstuk, in dunne reepjesFriet
1,5 kilo Agria aardappels
plantaardige frituurolie
Garnituur
2 avocado’s
1 tomaat
klein bosje koriander
2 tl limoensap
½ rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
3 kleuren paprika’s, in dunne repen
1 rode ui, in parten
100 g cheddar, geraspt
1 jalapeñopeper, in ringetjes
2 bosuitjes, in ringetjes
100 g crème fraîche
srirachasaus
handje taco-chips

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade met het vlees en laat een nacht afgedekt staan. Zeef het vlees uit de marinade en vang het vocht op.
2. Schil de aardappels en snijd in dikke frieten. Spoel ze schoon in water en droog ze (op lage temperatuur in de oven of met een doek). Bak de frieten voor op 140°C in de frituurolie.
3. Snijd de avocado’s rond de pit doormidden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Puls de avocado’s in de keukenmachine tot een grove puree. Verwijder de zaden uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak een paar takjes koriander fijn. Meng de guacamole met limoensap, rode peper, fijngehakte koriander en tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
4. Bak de frieten goudbruin af op 180°C.
5. Bak ondertussen de biefstukreepjes op hoog vuur in wat olie. Schep het vlees uit de pan en voeg paprika’s en rode ui toe. Bak een paar minuten en voeg het vocht van de marinade toe. Laat voor een groot deel verdampen en schep de biefstukreepjes erdoor.
6. Bestrooi de hete frieten met de cheddar en serveer met de biefstukreepjes, jalapeñopeper, guacamole, bosui en crème fraîche. Swirl de srirachasaus erover. Garneer met de overige takjes koriander en taco-chips