Fruitrolls

Voor 1 bakplaat
Bereidingstijd: 10 minuten + 6-8 uur drogen

450 g geschild fruit naar keuze
citroensap of azijn
honing of suiker
evt. vruchtensap

1. Pureer het fruit in een blender. Voeg wat citroensap of azijn toe als het erg zoet is, of wat honing of suiker als het te zuur is. Als het mengsel erg dik blijft, kun je water of vruchtensap gebruiken om het te verdunnen.
2. Passeer de puree eventueel door een zeef. Smeer het uit op een met een siliconen bakmatje beklede bakplaat tot een laag van een paar millimeter. Droog het ‘leer’ ongeveer 8 uur op 60ºC in de (droog)oven. Controleer af en toe, als het droog aanvoelt en niet meer plakt, is het klaar.
3. Laat iets afkoelen en rol het op, bijvoorbeeld met behulp van bakpapier. Je kunt het in repen knippen en opgerold bewaren in een afsluitbare plastic doos.

Kcal in totaal: 315

Conserveren
Fruitleer maken is een leuke en eenvoudige manier om fruit te conserveren en qua smaak kun je er alle kanten mee op. Wij maakten:
– ’Gazpacho’, van 50/50 aardbei/tomaat volgens het recept hierboven (passeer in dit geval wel de puree bij stap 2). Rol ronde staafjes komkommer in een velletje van deze ‘gazpacho’. Garneer met komkommerkruid en peper en zout naar smaak.
– ’Appeltaart’, volgens het recept hierboven, met een flinke snuf kaneel en 2 el gele rozijnen. Pureer het mengsel super glad, dan hoef je in dit geval niet te passeren. Steek bodempjes uit bitterkoekjes en rol deze samen met staafjes appel in een velletje van deze ‘appeltaart’. Garneer met kaneel.