Steak tartaar

Gebraden schorseneren met kruidencrumble en Livarham

voor 4 personen

100 g bloem
50 g boter
75 g Hollandse oude kaas, geraspt
5 takjes peterselie, de blaadjes geplukt
5 takjes bieslook
5 takjes dragon, de blaadjes geplukt
2 takjes selderij, de blaadjes geplukt
500 g schorseneren
scheut wittewijnazijn
75 g beurre noisette
200 ml groentebouillon
4 dikke plakken gekookte Livarham
1. Meng voor de crumble de bloem, boter en kaas door elkaar tot er een kruimelig mengsel. Hak de kruiden fijn en meng erdoor. Verdeel het kruim over een bakplaat met bakpapier en bak in 15 minuten goudbruin in een oven van 180ºC. Laat afkoelen.
2. Borstel intussen de schorseneren schoon, schil ze, spoel ze en snijd een stukje van de onder- en bovenkant. Verhit de beurre noisette en bak hierin de schorseneren rondom 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat met het deksel op de pan in 15 minuten gaar worden.
3. Haal het deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Leg de ham een halve minuut op de schorseneren zodat de plakken warm worden. Breng de schorseneren op smaak met peper en zout en serveer met de crumble en de ham.