Gegrilde bavette met koriander-salsa verde

Gegrilde bavette met koriander-salsa verde

voor 4 personen

1 stuk bavette, ca. 1 kilo
8 el milde olijfolie
1 netje baby-uitjes
1 bosje koriander
1 bosje bladpeterselie, alleen de blaadjes
1 el kappertjes
1 teen knoflook
3 ansjovisfilets op olie
3 el appelazijn

1. Dep het vlees droog en smeer rondom in met 3 eetlepels olie. Bestrooi met peper en zout. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de uitjes met schil 5 minuten. Giet af en laat afkoelen. Pel de schillen van de uien.
2. Maal de koriander, peterselie, kappertjes, knoflook, ansjovis en appelazijn met een staafmixer tot een salsa verde. Voeg 4 eetlepels olie toe en verdun eventueel met water. Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra azijn.
3. Gril het vlees op de barbecue of in een grillpan circa 20 minuten. Keer regelmatig en zet het rooster wat hoger als het vlees donker is, maar nog rauw aanvoelt. Laat minstens 10 minuten rusten.
4. Meng de uitjes met de overige olie, voeg peper en zout toe en rooster ze 5 minuten. Trancheer het vlees en serveer met de salsa verde en de geroosterde uitjes.