Gegrilde kreeft & langoustines met gestoomde groenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

2 el dragonedik
1 sjalot, fijngesnipperd
1 el venkelzaad
7 el druivenpitolie
150 g coeur de boeuf tomaten
8 langoustines
1 teen gerookte knoflook, schoongemaakt
6 el mayonaise
5 babyvenkels
300 g jonge kapucijners, schoongemaakt
200 g wilde spinazie
2 kreeften, gehalveerd
1. Meng de dragonedik met de gesnipperde sjalot. Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan tot het begint te geuren en vijzel het fijn. Voeg 4 eetlepels druivenpitolie toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schep dit door de zure sjalot. Snijd de tomaten in dunne plakjes, schep de dressing eroverheen en laat marineren.
2. Halveer de langoustines en leg ze op de bolle kant op een bakplaat. Bestrooi met een beetje peper en zout. Druppel er wat olie over. Zet de gehalveerde langoustines 3 minuten onder de hete grill, verwijder het vlees uit de schaal en leg op de tomaten.
3. Vijzel de knoflook met een beetje zeezout tot een gladde puree. Roer de mayonaise erdoor.
4. Stoom 4 babyvenkels en de kapucijners circa 6 minuten. Roerbak de spinazie in 3 eetlepels druivenpitolie tot deze is geslonken. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schep de kapucijners en venkel erdoor en warm nog even mee. Voeg 1 eetlepel water toe.
5. Bestrijk de halve kreeften met een dun laagje olie. En rooster circa 5 minuten met de vleeskant op de grill.
6. Verdeel de kreefthelften over 4 borden. Leg er de plakjes tomaat naast en het langoustinevlees erop. Schep hier babyvenkel, kapucijners en spinazie op en wat van de sjalotdressing eroverheen. Leg wat gerookte- knoflookmayonaise op de kreeft. Schaaf op het laatst nog wat rauwe venkel over het gerecht.