Steak tartaar

Gepofte bieten met avocado

voor 4 personen

12 minibieten (met wat loof), goed schoongeboend
4 teentjes verse knoflook
8 verse jonge uitjes
1 tl komijnzaad
snufje gemalen chipotle
2 el olijfolie
1 grote avocado
1 el fijngehakte uitjes met chipotle
2 el crème fraîche
rasp en sap van 1 limoen
gerookt zout, naar smaak

1. Leg 3 bieten op een vel aluminiumfolie. Leg er 1 teentje knoflook en 2 uitjes bij. Bestrooi met een komijn, chipotle en zout naar smaak. Besprenkel met ½ eetlepel olijfolie. Maak op deze manier 4 pakketjes. Vouw het aluminiumfolie dicht en pof de pakketjes 20 minuten op een hete, gesloten barbecue of in een oven van 200ºC. Vouw het folie open en rooster nog 10 minuten in de barbecue of oven. Laat iets afkoelen.
2. Prak intussen de avocado met de overige uitjes, crème fraîche en limoenrasp en -sap. Breng op smaak met gerookt zout.
3. Snijd de bieten en uien in de lengte door Serveer met de avocadocrème.