Geroosterde coq rouge met papaya-mangosalsa

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten wachttijd (barbecue)

1/2 niet te rijpe mango
¼ papaya
1 rode peper
4 takjes koriander
4 takjes munt
6 takjes citroenmelisse
2 limoenen
1 el vissaus
4 coqs rouges (ca. 400 g per stuk), schoongemaakt
2 el zonnebloemolie

1. Stook de barbecue op. Maak intussen de salsa: schil de mango en de papaya en snijd in fi jne brunoise. Snijd de rode peper in fi jne ringetjes, snijd de koriander met steel fijn en snijd de blaadjes van de munt fi jn. Snijd de blaadjes van 2 takjes citroenmelisse fijn. Rasp 1 limoen en pers hem uit. Meng het fruit met de peper, kruiden, limoenrasp en -sap. Breng op smaak met 1 el vissaus.
2. Dep de vis droog, bestrijk rondom met de olie en bestrooi met zout. Snijd de overige limoen in 8 plakjes. Vul iedere buikholte met 2 plakjes limoen en 1 takje citroenmelisse.
3. Rooster de vis op de barbecue in 10 minuten gaar (5 minuten per kant). Speel met de hoogte van het rooster om een mooie roostersmaak te krijgen zonder dat de vis verbrandt. Voel met de punt van een mes of een naaldje of de vis op de graat warm genoeg is.
4. Serveer de hele vissen met de salsa.

Kcal per persoon: 790