Steak tartaar

Geroosterde pompoen met paprikasaus en hangop

voor 4 personen

500 g volle yoghurt
1 flespompoen
6 el olijfolie
2 tl gerookt paprikapoeder
100 g dunne chorizoworst, in plakjes
2 el pompoenpitten
200 g gegrilde paprika
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl cayennepeper
1 el tomatenpuree
3 el amandelschaafsel, geroosterd
paar takjes Daikon Cress
1. Schep de yoghurt in een schoongespoelde en uitgewrongen theedoek in een zeef boven een kom en laat 12 uur in de koeling uitlekken.

2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen in de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de pompoen daarna in plakken van een halve centimeter. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel over een bakplaat en rooster in 25 minuten goudbruin en gaar. Leg de chorizo de laatste 5 minuten bij de pompoen. Bestrooi de laatste paar minuten met de pompoenpitten en rooster ook nog even mee.

3. Pureer intussen de geroosterde paprika met de knoflook, cayennepeper en tomatenpuree. Schep het amandelschaafsel en de overige olijfolie erdoor. Laat even staan en breng op smaak met peper en zout.

4. Verdeel de lauwwarme pompoen over borden. Schep er hangop en paprikasaus bij. Leg er voor wat pittigheid wat Daikon Cress bij.

Tip
Lekker als lunch of als bijgerecht. Maar met linzen, kikkererwten of quinoa en een hand rucola maak je er ook heel eenvoudig een maaltijdsalade van.