Gevulde courgettebloem met langoustine

Voorgerecht voor 8 personen

200 g langoustinevlees
½ ei
50 g Parmezaanse kaas
1 el bieslook, fijngehakt
1 el bladpeterselie,
fijngehakt
8 courgettebloemen
250 g zoete aardappel,
in blokjes
1 kurkumawortel,
fijngeraspt
50 g boter
50 ml slagroom
rode en gele eetbare
bloemen
frituurolie
1 bakje Apple Blossom
(Koppert Cress)
Bierbeslag
25 g geraspte kurkuma
100 g bloem
4 g bakpoeder (1 tl)
1 tl suiker
½ tl zout
1 ei
75 – 125 ml bier

1. Pureer het langoustinevlees met het ei, Parmezaanse kaas en groene kruiden. Knip de bladeren van de courgettebloemen voorzichtig open en verwijder de stamper. Schep kleine bolletjes van de vulling en vul de courgettebloemen ermee. Vorm de bladeren om de vulling en druk ze stevig vast.
2. Breng de blokjes zoete aardappel aan de kook in een bodempje water met de geraspte kurkuma. Laat in 10 minuten garen met een deksel op de pan. Giet af en pureer met de boter en slagroom. Breng de puree op smaak.
3. Verhit voor het bierbeslag de geraspte kurkuma met 100 ml heet water. Laat 10 minuten trekken en zeef. Duw zo veel mogelijk vocht uit de pulp.
4. Meng de bloem met het bakpoeder, suiker, zout, ei, kurkuma-water en 50 ml van het bier tot een glad beslag. Roer de rest van het bier erdoor tot het beslag yoghurtdik is.
5. Haal de gevulde courgettebloemen door het beslag en frituur ze in 5 minuten goudbruin. Serveer de bloemen op de zoeteaardappelpuree en garneer met een paar takjes Apple Blossom.

Kcal per persoon: 535