Gevulde pijlstaartinktvisjes

Hoofdgerecht voor 4 personen

12 kleine pijlstaartinktvisjes (vers of diepvries)
50 g zuurdesembrood, in kleine blokjes
6 el pittige Italiaanse olijfolie
1 el Chipotle saus (La Morena)
1 ei, losgeklopt
50 g Parmezaanse kaas
1 potje tomatensaus met basilicum (Rummo)
1 takje bladpeterselie, de blaadjes gehakt
1. Trek de kop en de ingewanden uit de inktvis, je trekt dan ook de doorzichtige pen die in het lijf zit mee. Spoel ze schoon maar laat het vel en de ‘vleugeltjes’ zitten. Je kunt de visboer het ook vragen natuurlijk. Snijd de tentakels van de kop, op de plek waar ze nog aan elkaar zitten. Spoel ze schoon. Als je diepvries inktvis gebruikt zijn ze soms al schoon.

2. Snijd 4 inktvissen in de lengte doormidden en dan in kleine stukjes. Snijd ook de tentakels in stukjes. Verhit 5 el olie en bak de gesneden inktvis 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de stukjes brood toe. Bak alles nog 5 minuten. Schep regelmatig om. Bak de chipotlesaus nog even mee. Schep alles in een kom. Voeg het ei toe en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Meng alles flink door en voeg naar smaak peper en zout toe.

3. Vul de inktvisjes. Dat kan met een lepeltje maar gaat beter met een spuitzak. Vul ze niet te strak want ze krimpen nog en dan barst de vulling eruit. Rijg de inktvis dicht met een cocktailprikker.

4. Verhit de laatste el olijfolie en bak de inktvisjes 4 minuten rondom. Draai het vuur laag, voeg de tomatensaus toe en stoof ongeveer 30 minuten met het deksel schuin op de pan. Voeg een paar lepels water toe als het te droog wordt. Bestrooi met wat peterselie en serveer meteen.