Steak tartaar

Graskaassigaartjes met groene paprika-korianderchutney

voor 20 stuks

1 el olijfolie
1 groene paprika, in kleine blokjes
1 sjalot, gesnipperd
1 tl korianderzaad
½ glas witte wijn
1 el witte wijnazijn
1 el suiker
half bosje koriander
ca. 200 g graskaas (zonder korstjes)
1/2 pak brick deeg (5 vellen)
1 tl komijnzaad
snuf chilivlokken
1 ei, losgeklopt
1 liter frituurolie
1. Verhit de olie in een steelpan en fruit de paprika, sjalot, knoflook en korianderzaad 10 minuten op laag vuur. Voeg de witte wijn, azijn en suiker toe en laat alles op middelhoog vuur 20 minuten zacht koken en indampen. Laat afkoelen. Proef en breng op smaak met zout, peper en evt. meer azijn of suiker. Je kunt de chutney grof laten of even pureren met een staafmixer. Hak bijna alle koriander grof en meng door de chutney.
2. Snijd de kaas in 20 gelijke reepjes van ca. 7 cm lengte. Neem 1 brick vel en snijd er 4 gelijke punten uit. Leg een velletje met de punt naar boven op een werkblad. Leg een reepje kaas aan de onderkant, bestrooi met wat komijnzaadjes, chilivlokken en leg er een blaadje koriander op. Bestrijk het brickdeeg met het losgeklopte ei, vouw de zijkanten naar binnen en rol het sigaartje op richting de punt. Rol het netjes op en druk alles goed aan. Maak op deze manier 20 sigaartjes en leg ze op een schaaltje tot gebruik. Dek af met plasticfolie want het droogt snel uit.
3. Verhit de olie in een ruime pan tot 180°C. Frituur de sigaartjes in ca. 3 minuten goudbruin en serveer gloeiend heet met de chutney.