Steak tartaar

Groentetajine met lamskoteletjes

voor 4 personen

200 g lamszwezerik (diepvries), ontdooid
2 el zonnebloemolie
1 tl gemalen komijnzaad
50 g boter
1 ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 prei, in ringetjes
1 blik witte bonen, afgespoeld
300 ml groentebouillon
8 Hollandse lamskoteletten
1 el gedroogde tijm
1 el appelciderazijn + extra naar smaak
400 g tuinbonen (diepvries), ontdooid
200 g tuinerwten (diepvries), ontdooid
5 takjes munt, de blaadjes fijngesneden

Extra: tajine of braadpan

1. Bestrooi de zwezerik met zout en schenk er ijskoud water over. Laat in de koeling 3 uur staan. Spoel af, dep droog, besprenkel met de zonnebloemolie en komijn en maal er wat peper over. Laat nog een half uur afgedekt staan.
2. Verhit 20 g boter in de tajine en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij en prei 5 minuten. Voeg de witte bonen en de bouillon toe en stoof alles met het deksel op de tajine op lage stand 40 minuten.
3. Bestrooi na 35 minuten groenten stoven de lamskoteletten met zout, peper en tijm. Verhit de rest van de boter en bak hierin de koteletten in 6 minuten rosé. Laat ze even rusten.
4. Verhit een grillpan en rooster hierin de zwezerik op zeer hoge stand circa 6 minuten. Keer ze af en toe om. Leg ze op een schaal en besprenkel met de azijn.
5. Dop intussen de tuinbonen voor de tweede keer en schep deze dubbelgedopte bonen met de erwten door de groentetajine. Stoof nog 5 minuten. Breng op smaak met de munt, peper, zout en extra azijn naar smaak (de azijn zorgt voor een frisser gerecht en minder melige bonen en erwten).
6. Serveer de koteletten en de zwezerik op de groentetajine. Lekker met brood.