Steak tartaar

Hangop van yoghurt met appel-perengelei en honing

voor 4 personen

600 ml volle yoghurt
50 g suiker
ca. 8 cm bleekselderij uit het hart van de stronk
100 ml appelsap
100 ml perensap
2 g agar agar
1 blaadje gelatine
1 kleine appel
1 handpeer
1 el honing
2 el appel-edik
1 el olijfolie met een pittige smaak

1. Spoel een schone theedoek in koud water en wring uit. Leg de doek in een zeef op een ruime kom. Schenk de yoghurt erin en laat 6 uur uitlekken in de koeling.
2. Breng 100 ml water met de suiker en een snuf zout aan de kook. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en kook ze 1 minuut in het suikerwater. Giet af en laat afkoelen.
3. Meng het appel- en perensap met de agar en breng al roerend aan de kook. Voeg 1 geweekt blaadje gelatine aan het hete mengsel toe. Schenk het op een rvs schaal zodat het een paar mm dik is en laat opstijven in de koeling.
4. Schil de appel en peer en snijd het vruchtvlees in fijne brunoise. Meng met de bleekselderij. Verdeel dit mengsel in rondjes over 4 borden en besprenkel met honing. Steek 4 gelijke rondjes uit de gelei en leg dit op het appel-peermengsel. Spuit er toefjes hangop op.
5. Meng de appel edik met de olijfolie en sprenkel dit eromheen. Serveer direct.