Steak tartaar

Hollandse boterkoekjes met fruit

voor 4 personen

Deeg:
350 g bloem
325 g zachte boter + extra om in te vetten
250 g witte basterdsuiker
1 ei, losgeklopt
3 el bramen-vlierbessenjam
Gemengd blauw fruit (zoals blauwe bessen, bramen, vijgen, druiven)Extra: brownievorm van 20 x 20 cm, bakpapier
1. Vet de brownievorm in en bedek met bakpapier.
2. Meng bloem, boter en suiker met een flinke snuf zout in een kom tot een samenhangend mengsel. Druk het deeg gelijkmatig in de brownievorm. Bestrijk met het ei, maak er strepen in met een vork en bak de boterkoek in een oven van 170ºC in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat 2 uur afkoelen.
3. Druk eventueel omhooggekomen randjes plat en zet de boterkoek nog 1 uur in de koeling.
4. Haal de boterkoek uit de vorm en snijd in blokjes van gewenste formaat. Schep op elk stukje wat jam en verdeel het fruit erover.

Tip
Deze petitfours kun je heel goed gebruiken in een dessert, met wat extra fruit en eventueel bosbessen- of vanille-ijs erbij.