Hollandse fles van de barbecue

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur marineren

4 grote pijlstaart inkt vissen (ca. 500 g per stuk)
5 takjes peterselie
1 takje rozemarijn, naaldjes gerist
3 takjes tijm, blaadjes gerist
2 teentjes knoflook
50 ml milde olijfolie + 2 el extra
2 citroenen, schoongeboend
1 venkel, geschaafd

1. Trek de kop en de ingewanden uit de inktvis. Trek ook de doorzichtige balein mee. Spoel schoon, maar laat het vel en de ‘vleugeltjes’ zitten. Snijd de tentakels van de kop op de plek waar ze nog aan elkaar zitten.
2. Hak de kruiden met de knoflook fijn en meng met de olijfolie. Rasp 1 citroen en pers hem uit. Voeg de rasp toe aan het kruidenmengsel. Meng alles met de inktvis en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat een uurtje staan.
3. Schil de andere citroen en snijd in partjes.
4. Stook de barbecue op. Schenk het citroensap bij de inktvis. Leg de inktvissen vrij dicht op de hitte en rooster ze in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar, met knapperige randjes. Bestrijk tussendoor met het kruidenmengsel.
5. Meng de venkel met de 2 eetlepels olijfolie. Portioneer de inktvis en serveer met de partjes citroen en de venkelsalade.

Kcal per persoon: 385