In gear

Refresh je keukenroutine dit jaar met slimmere bewaarsystemen, zoals de Airtender. Ze helpen je op weg naar zero waste en naar voordeligere inkoop én besparen je tijd in de mise-en-place. De leukste systemen bieden ook nog eens volop creatieve mogelijkheden voor keuken en bar.

Toveren met luchtdruk
Voedsel bereiden is… spelen met de elementen. Naast water en vuur is er een derde element om eindeloos mee te variëren: lucht. Dat wordt mogelijk met de Airtender, een nieuw en uniek luchtdrukapparaat voor de professionele keuken en bar. De in 2020 gelanceerde Airtender is het eerste apparaat ter wereld dat negatieve luchtdruk (vacuüm) en positieve luchtdruk (compressie) combineert. De vacuümtoepassingen van de Airtender werken met de Nanostopper, de kleinste vacuümstop ter wereld. Dit accessoire is zó veelzijdig, dat Nanostopper ook als apart merk op de markt is gebracht. Een geliefde toepassing van compressie is bijvoorbeeld het beluchten van wijn per glas. De precisiebeluchter, een rvs staafje met speciaal filter, blaast miljoenen microscopisch kleine luchtbelletjes in het glas. Daardoor worden de tannines zachter en komt het bouquet perfect tot zijn recht. Een team van experts op het gebied van luchtdruktechniek werkte vanuit de thuisbasis in Zoetermeer aan dit bijzondere apparaat. Alles aan de Airtender is in Nederland ontwikkeld: van de techniek, de vormgeving en de gratis bedienings­app tot de milieuvriendelijke verpakking.

The air is the limit
Lucht als smaakmaker? Het klinkt misschien gek, maar dit is precies wat de Airtender mogelijk maakt. Lucht kan de manier veranderen waarop je smaak ervaart én creëert. Het apparaat heeft verschillende fascinerende accessoires, zoals de vloeistof-injector en de precisiebeluchter. Injecteer marinades, maak culinaire schuimen, compileer gelaagde cocktails, vul gebak met een vloeibare vulling… de creatieve mogelijkheden zijn eindeloos. 

Airtender Starter set (art.nr. 138074), uit te breiden met Nanostopper 12-pack (art.nr. 138080)

De geest in de fles
Haal je de zuurstof uit de fles? Dan blijft de smaak erin. Door de universele pompadapter werkt de Nanostopper met ieder willekeurig vacuümpompje. Hij is zó klein dat hij onder de schroefdop van een wijnfles past, zodat je aangebroken flessen horizontaal kunt opbergen.

Nanostopper, set voor flessen (art.nr. 138075)

Op elk potje…
…past een Nanostopper. Met de perforator maak je een gat in het deksel van elke (conserven)pot, waarna de lucht uit de pot kan worden getrokken. Hierdoor houd je voedsel langer vers en kun je nog meer in bulk inkopen. Tip: glazen potjes zijn nog decoratief ook, dus ze mogen gezien worden in je zaak. 

Nanostopper, set voor potten (art.nr. 138076)

Sous-vide en meer
Ook op plastic of (herbruikbare) siliconenzakken kun je een Nanostopper plaatsen. Perfect voor sous-vide garen, portioneren, vacuüm-marineren en invriezen zonder risico op vriesbrand. Speciale, dure ventielzakken kopen is hiermee eindelijk verleden tijd! 

Nanostopper, set voor zakken (art.nr. 138079)