In gear

Zet je vlees met een goed verhaal op de kaart? Met de juiste hardware haal je er het maximale aan smaak uit. ‘Oven en stoven’ blijven technieken die de meest intense smaken opleveren. Absolute must-haves daarbij zijn robuuste gietijzeren pannen en een goede vleesthermometer.

IJzertijd
Hoewel nooit echt weggeweest, is gietijzeren kookgerei de laatste tijd populairder dan ooit. Ook in professionele keukens. Giet­ijzer is een zeer hoogwaardig en duurzaam materiaal met unieke eigenschappen. Zo houdt het als geen ander metaal warmte vast, zodat een eenmaal opgewarmde pan ook écht warm blijft. Perfect voor het aanbraden van vlees (het geeft een prachtige bruining) en voor langzaam, langdurig stoven. Het beste gietijzer wordt nog altijd op traditionele wijze gemaakt in Frankrijk. Bij Sligro vind je de weergaloze braadpannen van het beroemde Franse merk Invicta, dat al sinds 1924 bestaat. Elke braadpan wordt gegoten in een unieke mal, die slechts eenmaal gebruikt kan worden. Het gestolde gietijzer krijgt na zorgvuldig reinigen, gladschuren en gladslijpen een coating van verschillende lagen email. Deze maken de pan geur- en smaakneutraal en beschermen tegen de invloed van bijvoorbeeld voedselzuren. Het zijn pannen voor het leven, die met de jaren alleen maar beter worden. Voor menig chef zijn ze hun gewicht in goud waard.

Hot or not?
Eenvoudig en snel vlees temperaturen? Dat doe je met deze digitale kernthermometer van Component Design Northwest, Amerika’s marktleider in keukenmeetapparatuur. De thermometer zorgt voor zeer accurate metingen tot maar liefst 200ºC, zodat hij ook dienst kan doen als suikerthermometer. Het apparaatje is praktisch in gebruik door de lange sensorkabel van bijna een meter. Ook het display van voedselveilig kunststof is makkelijk afleesbaar. Hij geeft een seintje als de gewenste temperatuur is bereikt.

Component Design Northwest digitale insteekthermometer
(per stuk, art.nr. 995789)

Meten is weten

Je hebt natuurlijk je gevoel en ervaring als kok. Maar wie voor perfectie gaat, wil controle en precisie. De vleeskernthermometer van Component Design Northwest vertelt je het exacte moment waarop het vlees de gewenste cuisson heeft bereikt. De pen steek je eenvoudig in het vlees en van het display lees je de temperatuur af. Tijdens het gebruik kan de thermometer in de oven blijven.

Component Design Northwest ovenvaste kernthermometer
(per stuk, art.nr. 995797)

Heavy metal

De oersterke braadpannen van Invicta zijn zeer geschikt voor gebruik in de horeca. Speciaal voor Sligro zijn ze geproduceerd met een zwarte, extra harde emaillering aan de binnenkant. Het zijn echte werkpaarden, die je zelfs na jarenlang intensief gebruik nooit in de steek laten. Het deksel van geëmailleerd plaatstaal zorgt dat vocht condenseert en terug in de pan druppelt, waardoor het gerecht mals en sappig blijft. Door de rvs knop kan de pan ook probleemloos met deksel de oven in. De braadpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Braadpan Bistro rood, 20, 24, 28 cm
(per stuk, art.nrs. 121634, 121635, 121650)