Kalfslever met zoete ui en balsamico

Kalfslever met zoete ui en balsamico

voor 4 personen

3 el zonnebloemolie
2 zoete uien, in ringen
4 takjes tijm, gerist
6 el jus de veau
4 plakken kalfslever (ca. 180 g per stuk, diepvries), ontdooid
4 el bloem
50 g boter
2 el balsamicoazijn

1. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de uienringen op middelhoge stand 5 minuten. Voeg de tijm toe en blus af met de jus de veau. Breng op smaak met zout en zet apart.
2. Dep de lever droog met keukenpapier. Meng 1 theelepel zout door de bloem en wentel de levers erdoor. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de levers op hoge stand 1 minuut. Voeg de boter toe en bak nog 1 minuut. Keer de lever om en bak op middelhoge stand door. Schep af en toe wat boter over de lever zodat je een mooie korst krijgt. Zet de warmtebron laag en bak de lever (afhankelijk van de dikte) nog een paar minuten. Pas op dat hij niet te gaar wordt.
3. Verwarm de ui, snijd de lever in plakken, schep de ui erop en schenk de balsamicoazijn overheen. Bestrooi met peper en zout.