Steak tartaar

Kapsalon untrimmed

voor 4 personen

6 lamshaasjes
2 tl shoarmakruiden (zonder zout)
100 g bulgur
2 flinke zoete aardappels, geschild
50 g belegen kaas
1 ei
2 el bloem
6 el olijfolie
1 klein kropje rode sla, fijngesneden
50 g gemengde sla
2 el arganolie
2 el rodewijnazijn
4 el yoghurt Griekse stijl
1 teentje knoflook, fijngehakt
4 takjes koriander, fijngehakt
paar plukjes Borage Cress

1. Rol de lamshaasjes door de shoarmakruiden en bestrooi met peper en zout. Leg ze een half uurtje weg. Kook intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

2. Rasp de zoete aardappels met de mandoline. Rasp de kaas. Meng de aardappel met de kaas, het ei en de bloem. Voeg wat peper en zout toe. Laat een kwartier staan.

3. Verhit een klein beetje olijfolie in een anti-aanbakpan. Schep wat hoopjes van het aardappelmengsel in de pan, druk plat en maak er grote rösti van. Bak op middelhoge stand in circa 10 minuten aan beide zijden gaar en goudbruin. Herhaal tot je 4 of 8 reuzenrösti’s hebt.

4. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de lamshaasjes op hoge stand in 3 minuten rondom bruin. Draai de warmtebron laag en laat de haasjes iets doorwarmen zonder dat ze gaar worden.

5. Meng de sla en besprenkel met de arganolie en azijn. Meng de yoghurt met de knoflook en koriander.

6. Serveer de rösti met de gemengde sla er half op. Snijd de lamshaas in stukjes en verdeel erover. Serveer met de knoflookyoghurt en garneer met nog wat Borage Cress.