Steak tartaar

Kare Udang – garnalencurry met krokante gember

voor 1 persoon

1 trassi, naar smaak
3 cm gember, fijngesneden
5 cm sereh, gekneusd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/4 sjalot, fijngesneden
1/4 ui, fijngesneden
2 groene pepers, fijngesneden
7 middelgrote garnalen (maat 16/20)
1 el sambal oelek
1 el suiker
1 el ketjap manis
1 el oestersaus
20 ml water
50 ml kokosmelk
5 cm gember, julienne gesneden
1/4 sjalot, julienne gesneden

1. Fruit de trassi, gember, sereh, knoflook, sjalot, ui en 1 fijngesneden groene peper aan op middelhoge stand.
2. Voeg de garnalen toe en bak aan.
3. Voeg de sambal, suiker, ketjap, oestersaus en water toe en meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat inkoken tot gewenste dikte.
4. Frituur de gember circa 2 minuten in zonnebloemolie van 160˚C. 5. Verwijder de sereh, garneer de curry met de gefrituurde gember en de sjalot en de overige groene peper in julienne gesneden. Serveer met witte rijst.