Kimchi Jeon

Hoofdgerecht voor 4 personen

7 lente-uien
500 g kimchi
(zie extra recept)
50 ml kimchivocht
1 tl zout
2 tl suiker
75 g bloem
4 eieren
100 g erwten-aspergekiemen,
gehalveerd
½ rode peper, in dunne
ringetjes
1 tl sesamolie
1-2 tl rijstazijn
mespunt suiker
1. Hak 5 lente-uien in dunne ringetjes.
2. Snijd de kimchi fijn en meng in een kom met het kimchivocht, zout, de suiker, bloem, eieren en lente-ui. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
3. Bak de pannenkoek 25 minuten in een oven van 180°C. Smeer na 15 minuten de bovenkant in met een eetlepel olie en zet de laatste 10 minuten de ovengrill erbij aan voor een bruine bovenkant. Of gebruik een salamander (na 20 minuten garen).
4. Snijd het groen van de overige 2 lente-uien in stukjes van 5 centimeter. Halveer ze over de lengte en snij in julienne. Leg 15 minuten in ijskoud water zodat ze krullen. Giet af en meng in een kom met de erwten-aspergekiemen en rode peper. Breng de salade op smaak met de sesamolie, rijstazijn, suiker en wat zout.
5. Snijd de kimchipannenkoek in stukken en serveer met de salade.
Kimchi
1 kilo Chinese kool
75 g suiker
25 g zout
5 lente-uien, in ringetjes

 

Kruidenpasta
10 g rijstebloem
50 ml water
2 uien

50 g knoflook
50 g vissaus
50 g lichte sojasaus
50 g nanami togarashi (chilivlokken)
40 g lente-ui
35 g verse gember
30 g wortel
10 g trassi

1. Verwijder het onderste deel van de stronk van de kool. Snijd de kool over de lengte doormidden en de helften vervolgens elk in 5 à 6 parten.
2. Meng 30 gram van de suiker met het zout. Kneed het goed door de koolbladeren en laat 2 uur afgedekt staan. Knijp het vocht eruit en houd apart.
3. Roer voor de kruidenpasta de rijstebloem met het water tot een papje. Breng op matig vuur aan de kook en roer goed totdat het bindt. Doe in een bakje en laat afkoelen.
4. Blender het papje met de overige ingrediënten voor de kruidenpasta en de rest van de suiker.
5. Spoel de kool goed af en smeer in met de kruidenpasta. Doe de stukken kool in een pot en druk ze goed aan. Er moet zoveel mogelijk lucht uit de pot. Zorg ervoor dat er een laagje vocht boven de kool komt te staan. Dat lukt misschien nog niet direct maar na een dag fermenteren is er meer vocht. Druk de groenten dan nogmaals aan.
6. Zet de pot in de koeling en laat minimaal 5 dagen fermenteren voordat je de kimchi eet.

Kcal per persoon: 255